SPORT

SOLIDAN NASTUP

Pet karlovačkih mačevalaca nastupilo za turniru Svjetskog kupa u Zagrebu - Gojak prošao skupinu pa ispao od Ukrajinca

Pet karlovačkih mačevalaca nastupilo za turniru Svjetskog kupa u Zagrebu - Gojak prošao skupinu pa ispao od Ukrajinca

Brojna ekipa Mačevalačkog kluba Karlovac nastupila je na turniru Svjetskog seniorskog kupa, koji se održavao u Zagrebu, pod nazivom Zagreb golden foil. Na ovom jakom turniru, na kojemu su nastupila 102 borca, iz 20 različitih država, sa četiri kontinenta, nastupilo je po prvi puta u povijesti kluba čak pet boraca iz Karlovca.

Na turniru su nastupila trojica seniora - Antonio Gojak, Anton Mravunac i Sven Prpić, te junior Andrija Kirinčić i kadet Luka Bublić. Nažalost, osim Antonia niti jedan drugi Karlovčanin nije uspio proći grupnu fazu natjecanja, što zapravo za sve osim za Mravunca nije niti toliko neočekivano, s obzirom da se radi o vrlo jakom svjetskom seniorskom natjecanju. No, zato je Antonio opet dokazao da je trenutno među prvom trećinom svjetskih boraca. U grupnom dijelu natjecanja ostvario je četiri pobjede protiv boraca iz SAD-a, Velike Britanije, Mađarske i Ukrajine, te dva poraza protiv boraca iz Slovače i Mađarske (prošlogodišnjeg osvajača ovog turnira i ovogodišnjeg finalista).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S tim rezultatom Antonio je bio slobodan za ulazak među najbolja 64 borca na turniru. Nažalost, kao i na zadnjem turniru Svjetskoga kupa u Nizozemskoj, Gojak je poražen za ulazak među najbolja 32 borca na turniru, od borca iz Ukrajine rezultatom 15-7. Karlovački borac je tu borbu započeo vrlo dobro i držao je relativno pod kontrolom sve do rezultata 7-7, nakon kojega upada u loš niz određenih mačevalačkih akcija, i na kraju gubi borbu rezultatom 15-7. Time je na kraju zauzeo 40 mjesto od ukupno 102 borca na turniru.

Izdvojeno


Reci što misliš!