SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Grad Karlovac pomogao je da se Leno Šoštarić nikad ne zaboravi u Karlovcu i Hrvatskoj

Grad Karlovac pomogao je da se Leno Šoštarić nikad ne zaboravi u Karlovcu i Hrvatskoj

Četiri rezultata karlovačkih sportašica i sportaša koju su obilježila proteklih 7 dana na 4 rijeke jesu odbojka, rukomet, nogomet i gimnastika.

U Umagu su rukometaši HRK Karlovca igrali 6. kolo 1. HRL Jug s istoimenim domaćinom i zabilježili šestu uzastopnu pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu čime su zadržali vodeću poziciju na ljestvici s maksimalnim bodovima iz šest utakmica. Na ljestvici HRK Karlovac i dalje vodi sa 12 bodova, RK Rovinj je drugi s 2 boda manje, a RK Ardiaei treći s 8 bodova koliko ima četvrti RK Buzet, peti RK Opuzen i šesti Zadar 1954.

Odbojkašice Kelteksa pobijedile su favoriziranu ekipu Dinama u Zagrebu gdje su igrale 5. kolo Superlige. Karlovčanke su prikazale odličnu igru i zasluženo ostvarile uvjerljivu pobjedu. Ovo im je četvrta pobjeda u pet prvenstvenih mečeva te su sad na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 12 bodova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Druga ekipa odbojkašica Kelteksa ide stopama svoje seniorske ekipe. Pobijedile su u 5. kolu 1B Hrvatske odbojkaše lige Sjever u Velikoj Gorici ekipu OK Gorice. Mlade karlovačke odbojkašice preuzele su vrh ljestvice s 14 bodova. 

U derbiju 13. kola 3. Hrvatske nogometne lige Centar igrači NK Karlovac 1919 pobijedili su NK Lučko. Nakon ove pobjede momčad Karlovca je vodeća na ljestvici 3. HNL Centar s 32 boda te tri boda prednosti nad drugoplasiranom momčadi NK Lučkog. 

Karlovčanka Petra Furač, kvalifikacijskim nastupom završila je svoj nastup na 51. Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Liverpoolu. Furač je bila debitantica na SP-u. Prikupila je ukupno 44.066 bodova u višeboju. Ovoga ljeta mislila je da će joj Europsko prvenstvo u Münchenu biti završetak karijere, međutim u njemu je izborila Liverpool, a dodrađen višeboj natjerao ju je da ipak prolongira sportsku mirovinu. Skupila je ukupno 44.066 bodova u višeboju. Na preskoku je ocijenjena sa 12.300, na dvovisinskim ručama 10.666, na gredi 10.100 te na tlu 11.000. 

„Uvijek može bolje, ali zadovoljna sam. Imala sam preveliku tremu, inače sam takva na natjecanjima, ali kad sam ušla u dvoranu u glavi mi je bilo samo da napravim ono što moram, što sam trenirala. Odradila sam cijeli višeboj, sve sam napravila, cijele vježbe… Dobila sam ovdje jednu dodatnu motivaciju za nastaviti dalje trenirati“, poručila je Petra Furač, gimnastičarka GK Sokol Karlovac.

SPORTSKA LEGENDA ŽIVI VJEČNO

U Gradskoj vijećnici u Karlovcu prošli tjedan su dodijeljene zahvalnica svima koju su pomogli da bi se sačuvao od zaborava Leonard-Leno Šoštarić, hrvatska i karlovačka sportska legenda. Povod za dodjelu zahvala bilo je postavljanje spomen table i imenovanje perivoja koji podsjećaju na Leonarda-Lenu Šoštarića. Podsjetnik, na početku Šanca karlovačke tzv. „crne promenade’“, u srpnju mjesecu ove godine, na Leninu 60-tu obljetnicu na mjestu gdje je odvozio svoju prvu službenu utrku. Inicijator tog projekta bio je Ivan Lafter, tajnik Hrvatskog motociklističkog saveza (HMS) i Auto klub Karlovac (AKK). Ovime je Grad Karlovac pomogao da se Leno Šoštarić nikad ne zaboravi u Karlovcu i Hrvatskoj.

Prije svih zahvalu je zaslužila obitelji Šoštarić koja je u cijeloj njegovoj sportskoj karijeri bila uz njega i dio je njegovih uspjeha a primila je Lenina kći Lidija Malobabić. Zahvale su potom primili: Grad Karlovac i gradonačelnik Damir Mandić te Gradsko vijeće Grada Karlovca i Marin Svetić, te pročelnica Konzervatorskog odjela Karlovac Sonja Kočevar. Zatim, Autoklub Karlovac i njegov predsjednik Zvonimir Pozderac i tajnik Juraj Palajsa te Žarko Đukić koji je bio njegov dio stručne i svekoliko podrške. Zahvalu su dobili još i AK Jastrebarsko i tajnik Petar Španić, MK Jaska i predsjednica Jadranka Kunović te motokrosisti Karlovčanin Željko Zorić i Jaskanac Stjepan Glogović. Zahvala je još dodijeljena donatorima i sponzorima: Lana - Karlovačkoj tiskari, Gradu i sportskoj zajednici Jastrebarsko, SC Karlovac, predsjedniku KŠZ Željku Šančiću, HMS-u i njegovom predsjedniku Stjepanu Peršinu, novinarima Marijanu Bakiću, Krešimiru Perkoviću, Dubravki Ricijaš Družinec, Davoru Štetneru i Televiziju GP1 9 te dizajneru Zlatku Grgiću. Na kraju i Ivici Lafteru, jednom od inicijatora ovog projekta koji bi svoj završetak treba imati u Gradskom muzeju u Karlovcu.

SPORTSKI NOVINARI 

Na izbornom kongresu SEESJA-e u makedonskoj Strumici (održanom od 2. do 6.11. 2022.) Makedonac Boško Trpeski je ponovno izabran za predsjednika Udruge sportskih novinara Jugoistočne Europe (SEESJA). Za glavnog je tajnika ponovno izabran i Todor Brajković iz Crne Gore. U Izvršnom odboru u iduće će četiri godine sjediti Aspasija Veloniki (Grčka), György Szöllősi (Mađarska), Sinan Sinanović (Bosna i Hercegovina), Najden Todorov (Bugarska) i Dušan Jocić (Srbija). 

Hrvatsku su na kongresu predstavljali predsjednik i glavni tajnik HZSN Jura Ozmec i Marijan Bakić, dok je Ozmec kao glavni tajnik AIPS (Svjetska udruga sportskih novinara) sudjelovao u simpoziju na temu „Sport za državu – država za sport“.

Epidemija Covid 19 usporila je i rad SEESJA-e, no planovi za iduće četiri godine već postoje, a želju da se učlane izrazili su i kolege iz Slovenije, kao 16. član Udruge, što je aklamacijom prihvaćeno. A zemlje članice SEESJA jesu: Mađarska, Kosovo, Rumunjska, Albanija, Moldavija, Bugarska, Grčka, Cipar, Sjeverna Makedonija, Turska, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Malta, Slovenija i Hrvatska.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!