SPORT

NA POSTOLJU

Matija Tek iz GK Sokol višebojski viceprvak Hrvatske u sportskoj gimnastici, kadeti zlatni ali bez konkurencije

Matija Tek iz GK Sokol višebojski viceprvak Hrvatske u sportskoj gimnastici, kadeti zlatni ali bez konkurencije

Srebrno odličje Matije Teka u najjačem apsolutnom programu, i to u seniorskoj konkurenciji u višeboju, najznačajniji je rezultat koji su predstavnici Gimnastičkog kluba Karlovac ostvarili na Prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici održanom u Zagrebu. Tek je malo zaostao za pobjednikom Vlahekom iz Zagreba, a vjerojatno je mogao i do zlata da nije bilo vrlo loše odrađene vježbe na konju s hvataljkama - ipak, riječ je o vrlo lijepom rezultatu i plasmanu. 

Predstavnici Sokola osvojili su još četiri zlata i po jedno srebro i broncu, ali u slabijim programima. Odnosno, kadeti su osvojili ekipno zlato u apsolutnom programu, ali samo zato jer nisu imali konkurencije, odnosno niti jedna druga ekipa u državi nije sklopila ekipu za prvenstvo Hrvatske! Za karlovačku ekipu, pak, vježbali su Fran Šančić, Filip Štedul, Leon Mikulić i Patrik Rajković. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U obaveznom programu dva zlata za "sokolaše" - Lara Đurić bila je najbolja kod juniorki, a Filip Krznar kod mlađih juniora, dok je Jana Gabi Kasunić osvojila broncu kod juniorki. 

U slobodnom programu zlatna je bila Nera Đurić kod kadetkinja, dok je u univerzalnom programu Aaron Funtek osvojio srebro u preskoku kod starijih dječaka.

Izdvojeno


Reci što misliš!