SPORT

BORILAČKI SPEKTAKL

Puna dvorana na "Noći gladijatora" - glasni navijači na tribinama i pobjeda Zagrepčanina Gojsovića u borbi večeri

Puna dvorana na

Ova borilačka večer zaslužuje pozitivne ocjene, a Karlovčani su pokazali da zaslužuju još više ovakvih priredbi.

U odličnoj organizaciji KBK Old Lion u ŠSD Mladost održana je "Noć gladijatora" koja je još jednom pokazala da su Karlovčani veliki ljubitelji borilačkih vještina, jer dvorana je bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, iako je istovremeno borbe bilo moguće pratiti i na internetu putem livestreama (koji je također gledalo gotovo 3500 ljudi). 

Publika posebnu pohvalu zaslužuje zbog činjenice da, za razliku od Fight Nation Championshipa, koji je bio na pravoj svjetskoj razini, "Noć gladijatora" na prvi pogled nije nudila spektakularan fight card, ali baš u tome je čar i razlozi za pohvalu, jer publika je u ogromnom broju došla podržati i manje poznate borce, neke od njih praktički debitante.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U uvodnom dijelu imali smo i svojevrsni tromeč karlovačkih klubova Old Lion i Bulldog. Nešto uspješniji bili su organizatori iz Old Liona, jer u prvoj borbi večeri, u grapplingu, Bruno Sabljarić preokretom je svladao Marina Oršolića, dok je u jednoj od najvatrenijih borbi večeri uz ogromnu podršku za oba borca s tribina Erik Košavić u kickboxingu sudačkom odlukom bio bolji od Kristijana Gušića. U amaterskom boksu, pak, Ivan Novaković iz Bulldoga sudačkom odlukom bio je bolji od Davida Lorkovića.

U prvom dijelu večeri vidjeli smo još dvije borbe - u kickboxingu je David Perharić iz dugoreškog Combat Fita imao veliku podršku s tribina, no Domagoj Gorupec iz zagrebačkog Škorpiona ipak je bio bolji pa je i publika sportski popratila sudačku odluku, dok je u amaterskom boksu publiku oduševio srčani Jerko Kovačević iz domaćeg Old Liona koji je zasluženo izborio neriješen ishod protiv višeg i fizički dominantnijeg Zagrepčanina Patrika Klarića. 

Glavni dio večeri otvorile su dvije borbe u profi boksu, obje ne pretjerano duge što je neke zbog nokauta razveselilo, a neke ipak malo razočaralo. U prvoj je Enrico Krluk iz Vodica već u prvoj rundi nokautirao Vahida Kalića iz Bosne i Hercegovine, dok je u drugoj Šibenčanin Andrija Perković dominirao protiv Kubanca Torresa sve dok borba nije prekinuta tehničkim nokautom u drugoj rundi.

U dvije sljedeće borbe publiku su oduševila dva domaća borca - Dugorešanin Matija Brcković koji se bori za Mega Centar Rijeka na bodove je sudačkom odlukom svladao Iana Priskića iz Opatije u kickboxingu, a potom je u prvoj od planirane tri MMA borbe Jan Novković iz karlovačkog Bulldoga gušenjem u prvoj rundi svladao Kneževića iz pulskog Trojan Gyma.

Otpala je borba Eugena Laljka i Željka Zebe zbog Zebine ozljede pa se brzinski prešlo na zadnju borbu večeri u kojoj je Jan Gojsović (Gladijator Zagreb) polugom na nogu već u prvoj rundi svladao Luku Vrtačića (Trojan Gym Pula). 

U svakom slučaju, ova borilačka večer zaslužuje pozitivne ocjene, a Karlovčani su pokazali da zaslužuju još više ovakvih priredbi.

Izdvojeno


Reci što misliš!