SPORT

UGODAN ODMOR

Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja jesenski prvak 1. ŽNL - da nema Ilovca sada bi već mogli slaviti naslov

Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja jesenski prvak 1. ŽNL - da nema Ilovca sada bi već mogli slaviti naslov

Utakmicom Ilovca i Vatrogasca iz Gornjeg Mekušja (1:0) na blatnjavom i teškom terenu u Ilovačkoj šumi završen je jesenski dio natjecanja u 1. ŽNL. Doduše, ne baš potpuno, jer nismo slučajno spomenuli samo tu utakmicu - naime, sve su ostale odgođene zbog neupotrebljivih travnjaka i igrat će se tek na proljeće. Sljedeći vikend, pak, odgođenu utakmicu još iz 5. kola trebali bi odigrati Zrinski Ozalj i Croatia 78 iz Žakanja.

Vatrogasac na stanku odlazi najzadovoljniji - s prvog mjesta i sedam bodova prednosti ispred Ogulina i Ilovca, s tim da Ogulin ima i utakmicu manje. Moglo bi se reći - da nema Ilovca, Vatrogasac gotovo da bi već na polovici natjecanja mogao slaviti naslov prvaka, no "kanarinci" su ih svladali dva puta što su im i jedini porazi u sezoni. Osim toga 14 pobjeda i tek jedan remi na derbiju u Ogulinu. Zaista sjajna polusezona, no zbog Ilovca će se ipak trebati dobro pomučiti i na proljeće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ogulin i Ilovac prvi su pratitelji, Ogulin bi nakon što odigra zaostali susret mogao doći na samo četiri boda, a i djeluje kao najstabilniji rival, jer Ilovac je odigrao nekoliko sjajnih susreta, ali i gubio bodove gdje nije trebao. 

Na četvrtom mjestu je sa 24 boda Slunj, svakako razočaranje za povratnika iz 4. lige, a može im se pridružiti i Zrinski ako slavi protiv Croatije 78 narednog vikenda. Žakanjci su, pak, odmah iza na šestom mjestu i sigurno će htjeti "zapapriti" susjedima i priključiti im se u sredini ljestvice.

Donji dio ljestvice na sedmom mjestu predvodi Barilović sa 14 bodova i pristojnom polusezonom, iako daleko od toga da mogu mirno čekati proljetni dio prvenstva. Ipak, u ovom trenutku čini se da će se borba za ostanak u društvu županijskih prvoligaša voditi između rečičke Mladosti koja je prikupila 10 bodova te, još više, između Draganića i Korane koji imaju po 7. Posebno zabrinjavajuće loše je u završnici djelovao Draganić, no tko zna što će se sve i po pitanju igračkog kadra u svim klubovima događati do proljeća...

(foto: NK Vatrogasac FB)

Izdvojeno


Reci što misliš!