SPORT

KATAR 2022.

Danas u 16.00 sati! Japan - Hrvatska: Vatreni protiv hitrih i srčanih Japanaca idu po četvrtfinale - stigao sastav, Livaja ispao iz prvih 11

Danas u 16.00 sati! Japan - Hrvatska: Vatreni protiv hitrih i srčanih Japanaca idu po četvrtfinale - stigao sastav, Livaja ispao iz prvih 11
RTL

Hrvatska nogometna reprezentacija će danas u susretu osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati utakmicu protiv Japana. U taj ogled Vatreni ulaze nakon izborenog drugog mjesta u svojoj skupini s pet bodova na kontu.

Senzacija turnira

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane Japance možemo nazvati senzacijom turnira. Japan nije loša reprezentacija, daleko od toga, no kada se nalazite u grupi s velesilama poput Španjolske i Njemačke šanse za prolazak vam nisu velike. Japan je do okršaja protiv Hrvatske neočekivano stigao kao prvoplasirana momčad koja je iza sebe ostavila Furiju koja je prošla s drugog mjesta, te Elf koji je ispao u skupini drugi Mundijal u nizu.

"Najvažnije je da respektiramo protivnika, pobijedili su dva svjetska prvaka Njemačku i Španjolsku, nakon što su gubili u prvom poluvremenu. Pokazali su karakter i mentalitet. Znamo da će ići kao samuraji, ali nećemo se niti mi drugačije postaviti. Ako želimo dalje moramo se postaviti na isti način. Ne smijemo podcijeniti nikoga, a teren će pokazati tko je bolji", rekao je Dalić.

Nakon što Hrvatska ima broncu i srebro na svjetskim prvenstvima, danske novinare je zanimalo je li stiglo vrijeme za zlato.

"Prvenstvo je jako kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Među 16 koji su se plasirali u osminu finala, Hrvatska ima daleko najmanje stanovnika, ali imamo velike snove. Pred nama je prva stepenica, a kad je prođemo gledat ćemo dalje. U kontinuitetu igramo dobro na velikim natjecanjima. Postali smo nogometna velesila koju svi poštuju i moraju poštivati", dodao je izbornik.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!