SPORT

SPORTSKO DRUŽENJE

U Karlovcu po prvi puta u Hrvatskoj održan turnir u Baseballu 5, diljem svijeta sve popularnijoj inačici baseballa

U Karlovcu po prvi puta u Hrvatskoj održan turnir u Baseballu 5, diljem svijeta sve popularnijoj inačici baseballa

U organizaciji Baseball kluba Olimpija u ŠSD Mladost po prvi puta održan je turnir u Baseballu 5, u svijetu sve popularnijoj igri koja s jednostavnijim pravilima i smanjenom površinom terena i broja igrača približava i pravi baseball široj publici.

Kako ime i govori, ova inačica baseballa igra se 5 na 5, na manjem terenu te bez bacača, odnosno udarači sami šalju loptu na teren udarcem dlanom ili šakom. Sve to donosi puno zabave za sudionike, ali i vještih i akrobatskih poteza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na prvom turniru u Karlovcu u konkurenciji mješovitih odraslih ekipa pobijedila je Beauties and the Cleats u kojoj su bili Slobodan Gales, Ana Hajdin Gales, Phil i Leona Smith, Krunoslav Gojković, Kevin Volarić i Petra Karin. U finalu su s 1-0 svladali ekipu Wild Card 125. U susretu za 3. mjesto TNT je sa 4-1 bio bolji od Osvetnika, a peto mjesto osvojila je ekipa Zagreba.

Odigran je i turnir najmlađih, U12 bejzbolaša i bejzbolašica, u kojem je prvo mjesto osvojila ekipa Sisak Storsa ispred Zagreba i Olimpije. Nakon toga, klinci su nastavili si igrom ali u izmiješanim ekipama, uključivši i svoje roditelje pa je nastala prava sportska fešta i druženje.

Treba spomenuti da je održan i sudački seminar na kojem je osam hrvatskih sudaca imalo prilike upoznati specifičnosti ove varijante baseballa i steći certifikate za vođenje nacionalnih natjecanja.

Izdvojeno


Reci što misliš!