SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Ogulinac Luka Cindrić obranio titulu najboljeg rukometaša Hrvatske, KŠZ najbolje u sportu proglasit će za 10 dana

Ogulinac Luka Cindrić obranio titulu najboljeg rukometaša Hrvatske, KŠZ najbolje u sportu proglasit će za 10 dana

Hrvatski olimpijski odbor je već proglasio najbolje u sportu za prošlu godinu. Isto je učinio i Hrvatski rukometni savez, a 15. siječnja i Sportske novosti će u svojoj 71. anketi proglasiti najbolje sportaše Hrvatske. Karlovačka športska zajednica najbolje u sportu grada na 4 rijeke objavit će 20. siječnja.

IZBOR KŠZ   Jubilarni 60. izbor najuspješnijih sportaša, sportašica, ekipa i sportskih djelatnika Karlovca za 2022. godinu biti će održan 20. siječnja u 19 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom. 

Osim najuspješnijih sportašica, sportaša, ekipa te perspektivnih sportaša – mlade nade, bit će dodijeljene i nagrade zaslužnim sportskim djelatnicima te nagrada sportskom djelatniku za dugogodišnji rad u sportu i uspješnom sportašu/sportašici veteranu. Priznanja će primiti i klubovi koji su tijekom prošle godine obilježili 10 i više godina djelovanja kluba (u razmaku od 10 godina).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon Karlovca najbolje u sportu proglasit će gradske sportske asocijacije Duga Rese, Slunja, Ogulin i Ozlja a Zajednica športova Karlovačke županije održat će proglašenje do kraja veljače 2023., nakon što svi gradovi odaberu svoje laureate. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Na velikim međunarodnim natjecanjima u 2022. godini hrvatski sportaši i sportašice u svim dobnim uzrastima osvojili su ukupno 244 medalje, od čega 85 zlatnih, 66 srebrnih i 93 brončane.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U očekivanju izbora najboljih u sportu grada Karlovca za 2022. godinu prisjetimo se da je Karlovčanka, tekvondašica Marijeta Ćelić, 1994. godine izabrana za najbolju sportašicu Hrvatske u izboru HOO-a.

IZBOR HOO   Najbolja sportašice za 2022. godinu jesu svjetska judaška prvakinja Barbara Matić, svjetska i europska prvakinja u taekwondou Lena Stojković te europska prvakinja i svjetska doprvakinja u bacanju diska Sandra Perković (atletika). Najuspješniji sportaši su europski prvak u bacanju kugle Filip Mihaljević (atletika) i brončani jedriličar sa SP-a u klasi ILCA 7 (nekadašnji Laser) Filip Jurišić

Naslov najuspješnije muške sportske ekipe (momčadi) dijele nogometna reprezentacija - za broncu na SP-u u Katru, i vaterpolska reprezentacija koja je osvojila zlatnu medalju na EP-u u Splitu. U konkurenciji najuspješnijih štafeta, parova i posada laureati su dva bratska para - veslački europski prvaci Martin i Valent Sinković, te osvajači svjetske brončane medalje u olimpijskoj klasi 49er, jedriličari Šime i Mihovil Fantela

I za kraj jedna (ne)očekivana nagrada, odnosno posebno priznanje HOO-a za promicanje sporta, pripalo je lokalnom televizijskom kanalu GP1 iz Jastrebarskog, specijaliziranog za auto-moto sport. Prostor u programu toga medija dobila je inicijativa Hrvatskog motociklističkog saveza i Grada Karlovca o Karlovčaninu Leni Šoštariću -  "Da se ne zaboravi Leno Šoštarić". Podsjetimo da je Knjižnica za mlade u Karlovcu u svoj kalendar izložbi za 2023. uvrstila izložbu koja će biti održana (od 4.11.2023. do 25.1.2024.) u sklopu 100-te obljetnice HMS-a, a s posebnim naglaskom na motociklistički sport u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Pored toga, s Gradskim muzejom u Karlovcu dogovorena je stalna postava posvećenu motociklističkom sportu na ovim prostorima.

IZBOR HRS   U tradicionalnoj anketi SN u organizaciji HRS-a, u Poreču su po 29. put proglašeni najuspješniji rukometni pojedinci i sudački par za proteklu godinu. Birali su novinari, izbornici i čelnici hrvatskog rukometa, njih 29. Naslove od lani obranili su Ana Debelić, Luka Cindrić i sudački par Marija Gubica i Boris Milošević, dok je naslov najboljeg trenera, nakon Nenada Šoštarića, pripao Ivici Obrvanu

Ogulincu i bivšem rukometašu HRK Karlovca Luku Cindriću ovo je četvrti izbor najboljeg rukometaša. Prvi put je za najboljega rukometaša biran 2017., zatim 2018. i 2021. godine te 2022. godine.

IZBOR SN  71. Izbor najboljeg sportaša godine u anketi Sportskih novosti biti će u nedjelju, na dan priznanja Hrvatske, 15. siječnja 2023., u Studiju 'Anton Marti', u HRT-u na Prisavlju u Zagrebu uz izravni TV prijenos koji počinje u 15 sati. 

Zagrebački i nacionalni sportski dnevnik Sportske novosti od 1952. godine priređuje godišnji izbor za najboljeg sportaša i sportašicu. Od 1990. godine dodjeljuje se nagrada i za najbolji muški i ženski sportski sastav iz Hrvatske. Izbor odabire žiri sastavljen od sportskih novinara iz brojnih domaćih redakcijama,a uključeni su i mediji iz Karlovačke županije. Od 1996. dodjeljuje se i Trofej fair-play za korektnu gestu u sportu. Dodijeljena je i nagrada za najboljeg sportaša u posljednjih 50 godina a to priznanje je pripalo košarkašu Krešimiru Ćosiću.

Rekorderke s najviše nagrada među hrvatskim sportašicama su Janica Kostelić i Sandra Perković, dok su kod sportaša najčešće nagradu osvajali Ivica Kostelić, Goran Ivanišević i Dragutin Šurbek. Hrvatska vaterpolska reprezentacija i Hrvatska rukometna reprezentacija osvojile su najviše nagradu za mušku ekipu godine, a Hrvatska ženska samostrel reprezentacija za žensku ekipu godine.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!