SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Atletika: Matko Belčić zlatni na 1500 metara, Hela Rakamarić srebrna na 3000 na dvoranskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke

Atletika: Matko Belčić zlatni na 1500 metara, Hela Rakamarić srebrna na 3000 na dvoranskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke

U Zagrebu je danas održano dvoransko prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniore i juniorke, na kojem je karlovački sport dobio i drugog prvaka države u 2023. godini i to opet iz - obitelji Belčić!

Ovog puta zablistao je najmlađi, Matko Belčić, koji je osvojio zlatno odličje na 1500 metara. Dugo su u utrci ispitivali snage mladi Karlovčanin i Blažić iz zagrebačkog Agrama, da bi u posljednjem krugu Belčić jednostavno ubacio u višu brzinu i uvjerljivo pobijedio, dok je trećeplasirani Riječanin Karminski daleko zaostao za ovim dvojcem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Medalju je osvojila i Hela Rakamarić, koja je bila srebrna na 3000 metara, u najdužoj dvoranskoj disciplini. U ovoj utrci gotovo od starta izdvojio se trojac, u kojem je bila i mlada Karlovčanka, koja je jedno vrijeme i predvodila utrku, onda se u pretposljednjem krugu činilo da zaostaje i da će se morati zadovoljiti broncom, no u samoj završnici novim naletom prestigla je Riječanku Dumbrović i osvojila srebro, zaostavši samo za Zagrepčankom Salopek.

Iz AK Karlovca nastupili su još Ida Nikolić, koja je bila peta na 800 metara te dvojac na 60 metara - Paula Bajt kod mlađih juniorki bila je 13., a David Lendler kod mlađih juniora 10.

Serija dvoranskih prvenstava nastavlja se sljedećeg vikenda juniorskim prvenstvom.

Izdvojeno


Reci što misliš!