SPORT

SUPERLIGA

Nakon dva i pol sata dramatične borbe odbojkašicama Kelteksa "samo" bod u Zaprešiću - veliku borbu razriješili suci!?

Nakon dva i pol sata dramatične borbe odbojkašicama Kelteksa

Karlovačke odbojkašice u drugi dio Superlige startale su - s bodom. Navijači su svakako očekivali više, a nema sumnje da su djevojke i mogle više, a iako jako rijetko o tome pričamo, pomalo je sumnjivom sudačkom odlukom okončan ovaj susret, ali istina je i da naše djevojke danas nisu bile na svojoj najvišoj razini i imale su dosta oscilacija u igri. Nije to ni čudno uzevši u obzir da je pripremno razdoblje bilo dosta turbulentno, s dosta izostanaka zbog ozljeda i viroza i bez pripremnih utakmica pa vjerujemo da će već u narednom kolu stići bolje vijesti. Što se tiče ovog - domaće Nebo na svom je parketu u Zaprešiću slavilo sa 3:2 nakon gotovo punih dva i pol sata velike borbe.

Bio je to zaista izuzetno uzbudljiv i neizvjestan susret. U prvom setu, doduše, Karlovčanke su bile prilično uvjerljive i sa 25:18 razmjerno lako došle do vodstva. Drugi set otvorile su sa 6:1 i na trenutak se činilo da će to biti lak posao za igračice Kelteksa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim, domaće su od tog trenutka zaigrale puno bolje i pokazale da su itekako ozbiljna ekipa koja ne želi u Superligi "plesati samo jedno ljeto", ali i potvrdile najave trenera Zeca da su u zimskoj stanci stekle kvalitetna pojačanja s kojima će biti ozbiljan suparnik svima. Polako su preokretale rezultat, imale su čak i 22:15, ali kod 23:19 slijedi sjajna serija Karlovčanki, koje preokreću i dolaze do set lopte na 24:23. Nažalost, tu je seriji bio kraj, a nakon dramatične borbe Zaprešićanke ipak sa 28:26 dolaze do izjednačenja.

I u trećem setu Nebo je bolje, ali Karlovčanke se ne predaju, no i rasplet je isti - 25:23 za domaće. Trgnule su se tu odbojkašice Kelteksa i odlično odigrale četvrti set koji su dobile sa 25:19 i osigurale minimalno bod. Peti set otvorile su bolje, odmah stekle dva poena prednosti, držale su to do 7:5, no tada domaće izjednačuju i kreće nevjerojatno dramatična borba za svaki poen koja je potrajala sve do 17:16 za Zaprešićanke, kada suci pomalo sumnjivo i nepotrebno sviraju diranje mreže i domaće na taj način dolaze do pobjede.

Unatoč porazu, Kelteks je zadržao drugo mjesto na ljestvici Superlige, a u sljedećem kolu očekuje ih vrlo neugodno i teško gostovanje u Splitu.

Izdvojeno


Reci što misliš!