SPORT

I DALJE ODLIČNE!

Bravo djevojke! Još jedna velika pobjeda Karlovčanki u Superligi - nakon dva sata borbe bolje od Splićanki sa 3:2

Bravo djevojke! Još jedna velika pobjeda Karlovčanki u Superligi - nakon dva sata borbe bolje od Splićanki sa 3:2

Karlovačke odbojkašice nakon još jedne velike i dugotrajne borbe koja je potrajala više od dva sata, ostvarile su u 13. kolu Superlige izuzetno vrijednu pobjedu u Splitu rezultatom 3:2 u setovima.

Splićanke su daleko jača ekipa od zaprešićkog Neba pa ni usporedba nije posve realna, no nalikovao je večerašnji susret na prošlotjedni ogled u Zaprešiću, ali s puno boljim konačnim raspletom. Mogle su Karlovčanke dobiti sa 3:0, ali nisu imale dovoljno koncentracije u završnici prva dva seta - u prvom je Split nakon potpuno izjednačene borbe slavio sa 26:24, u drugom su odbojkašice Kelteksa imale prednost 19:16 ali tada su gotovo nestale s parketa i domaće su sa 25:21 došle do vodstva od 2:0 u setovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlična stvar je da to nije poremetilo Karlovčanke. Nastavile su odlučno i u trećem setu one su bile bolje kada se rezultat lomio i sa 25:22 došle do smanjenja na 2:1. Četvrti set otvorile su naše odbojkašice fenomenalno - sa 6:0. Samo na trenutak zaprijetile su domaće povratkom i približile se na 6:3, no ubrzo je 13:5 za Kelteks i povratka za Splićanke više nije bilo - na kraju 25:14 i 2:2 u setovima.

U odlučujućem petom setu prve se odvajaju Karlovčanke koje su krenule u sjajnom ritmu - vode 4:2, zatim 7:4 pa 10:5. U tri navrata domaće su se približile na tri poena zaostatka no to je bilo sve što su mogle - na kraju nova dva uzastopna poena Kelteksa i 15:10 za velikih i vrijednih 3:2.

Odbojkašice Kelteksa nakon ovog susreta i dalje su na fenomenalnom drugom mjestu Superlige, no s dvije utakmice više od Marine Kaštela, koja bi ih mogla prestići u slučaju da sutra i u srijedu ostvari pobjede u svojim susretima. U sljedećem kolu Karlovčanke ćemo napokon vidjeti na domaćem parketu nakon puna dva mjeseca. U goste im dolazi ekipa Osijeka.

Izdvojeno


Reci što misliš!