SPORT

NOVITET

U Indoor Play Centru u Grabriku igra se Zimska liga - prva hrvatska liga u "virtualnom" golfu

U Indoor Play Centru u Grabriku igra se Zimska liga - prva hrvatska liga u

Ove godine obilježava se 25 godina igranja golfa u Karlovcu, a tim povodom karlovački golferi predstavili su i zanimljiv novitet - prvi hrvatski turnir u virtualnom golfu, Zimsku ligu.

Zimska liga sastoji se od igre na četiri svjetska terena (Nizozemska, Engleska, Mediteran i SAD), no umjesto da igrači putuju po svijetu, što bi i financijski i organizacijski bilo zahtjevno, tereni su „doputovali“ u Karlovac. Radi se o virtualnom golfu ili bolje rečeno pravom golfu koji svojih prva tri metra ima u stvarnom svijetu a ostatak se odigrava u virtualnom svijetu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Užitak prave igre omogućava vrhunski golf simulator smješten u Indoor centru „Play Golf Karlovac“ u Grabriku, koji očitava sve vrste udaraca, brzinu palice i loptice, kut pod kojim je loptica odletila, rotaciju loptice te na osnovu pravog udarca preračunava gdje će ta loptica završiti na virtualnom terenu. Sve se to događa u stvarnom vremenu, odnosno kad loptica udari u projekcijsko (ujedno i zaštitno) platno udaljeno 3,5 m od točke sa koje igrač udara lopticu, kompjuter precizno preračuna putanju loptice i na virtualnoj inačici pravog terena prikaže gdje je loptica završila.

Zimsku ligu Karlovac igra 9 igrača a natjecanje se odigrava u dva sustava bodovanja: Stroke play (broj udaraca) sa kojim se boduju profesionalna natjecanja i StableFord play (svaka rupa ima broj bodova) koji je više prilagođen amaterskim natjecanjima. Za sada su odigrana 3 terena, a 4. i 5. veljače je u planu igranje 4. završnog terena koji će odlučiti pobjednika u oba sustava bodovanja.

U Stroke playu trenutačno su najbolji Želimir Feitl, Božidar Brajković i Nenad Panić, dok u Stable fordu do naslova mogu četvorica - dva Josipa (Blašković i Bišćan) te dva brata (Damir i Krunoslav Karin). 

Izdvojeno


Reci što misliš!