SPORT

NOVA ODLIČJA

Atletika: Muška "srednjoprugaška" štafeta Karlovca srebrna, a djevojke brončane na dvoranskom prvenstvu države

Atletika: Muška

S dva odlična - srebrnim i brončanim - vraća se AK Karlovac s prvenstva Hrvatske u štafetama u dvorani, održanog danas u Zagrebu.

Srebrno odličje osvojila je muška seniorska štafeta na srednjoprugaškoj relaciji 1200-400-800-1600 metara. Matko Belčić u samom je finišu prve dionice donio Karlovcu treću poziciju, da bi Franjo Špišić nakon 400 metara štafetu predao kao četvrti, ali s malim zaostatkom, koji je Andrej Belčić praktički odmah nadoknadio. Nakon njegovih 800 metara Karlovac je ponovno bio treći, a Bruno Belčić u svojoj je prvoj utrci sezone pravilno procijenio da nema smisla krenuti u jurnjavu za odličnim Jambrešićem iz Dinamo-Zrinjevca već je trčao rame uz rame s Cvitićem iz Agrama sve do dva kruga prije kraja, a onda ubacio u višu brzinu i lako donio srebro karlovačkoj štafeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Seniorke (Nika Jagodić, Nera Malović, Ida Nikolić i Hela Rakamarić) do bronce su na istoj dionici došle u uzbudljivom raspletu za "zelenim stolom". Tijekom cijele utrke bile su oko trećeg-četvrtog mjesta, a u neizvjesnoj završnici Hela Rakamarić tek je pola sekunde zaostala za, činilo se tada, trećeplasiranim Dinamo-Zrinjevcem. Međutim, štafeti Agrama u drugoj je izmjeni pala štafetna palica, što samo po sebi ne nosi diskvalifikaciju, no trkačica se propustila vratiti na mjesto na kojem joj je ispala štafeta te je Agram u konačnici ipak diskvalificiran, a Karlovčanke su osvojile broncu.

Više se očekivalo od mješovite štafete 4x400 metara koja je trčala u posljednjoj utrci programa u sastavu David Lendler, Irina Vidiček Ljubojević, Andrej Belčić i Nera Malović. Karlovčani su se kockali i jedini stavili djevojku u posljednju izmjenu, no mladi Lendler preforsirao se u prvoj izmjeni i nije stvorio očekivanu prednost pa se kockanje nije isplatilo - u konačnici štafeta AK Karlovca osvojila je šesto mjesto u konkurenciji 11 štafeta. 

Trčala je i kadetska ženska štafeta (Petra Fanjek, Tara Vidiček Ljubojević, Paula Bajt i Ana Mikšić) na 600-200-400-800 metara i zauzela solidno osmo mjesto u konkurenciji 19 štafeta. 

Izdvojeno


Reci što misliš!