SPORT

SAMO JEDAN BLJESAK

Košarkaški podmladak ove sezone bez većih uspjeha - iznimka odlični mlađi kadeti Rolinga, peti u 1. ligi

Košarkaški podmladak ove sezone bez većih uspjeha - iznimka odlični mlađi kadeti Rolinga, peti u 1. ligi

Odličnu sezonu iza sebe imaju mlađi kadeti karlovačkog Košarkaškog kluba Roling, koji su osvojili zaista izvrsno peto mjesto u 1. ligi za Regiju Centar, a očekuje ih i nastup u četvrtfinalu kupa na državnoj razini. 

Mali karlovački košarkaši bili su nadomak i da izbore jedinstvenu državnu ligu - ispred njih su se bodovno plasirali samo Cibona, Cedevita i Bosco, a imali su jednak broj bodova kao mlađi kadeti prvoligaša Dinama, ali lošiji međusobni omjer, pa su ipak natjecanje nastavili u prvoj regionalnoj ligi u kojoj su osvojili premoćno prvo mjesto. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pod vodstvom trenera Vedrana Benića za Roling su igrali Filip Benić, Ivano Jurić, Gašpar Pogelšek, Gabriel Brozinčević, Dino Pregelj, Jakov Paulić, Leon Odak, Borna Vučetić, Victor Kovačić i Fran Benić, koji je sa čak 383 poena u 14 susreta bio i prvi strijelac lige.

Treba napomenuti i da mlađi Benić - Filip, još igra i za dječake, gdje je također izuzetno pucački raspoložen, na nedavnoj utakmici sa Sesvetama zabio je čak 72 poena u pobjedi Rolinga 105:53. U toj konkurenciji Roling igra drugu ligu i uvjerljivo je vodeći, dok u trećoj ligi igraju Ogulin (također vodeći), Šanac i KA Basketball. U najmlađoj, U12 konkurenciji, pak, Roling je u prvoligaškom društvu u regiji, trenutačno je sedmi, a KA Basketball je deveti u drugoj ligi.

U kadetskoj ligi ove je sezone bilo manje uspjeha - Šanac je osvojio treće mjesto u 3. ligi, u kojoj je šesti bio Ogulin, dok je Roling bio šesti u 4. ligi. Razloga za zadovoljstvo imali su ipak u najmlađem karlovačkom klubu KA Basketball, koji su igrali najnižu petu ligu, ali su dali naslutiti potencijal - osvojili su uvjerljivo prvo mjesto bez ijednog poraza.

Spomenimo i ostale - kod predkadeta/mlađih kadeta počela su natjecanja u nižim ligama - u petoj ligi igraju Ogulin i Duga Resa, a u šestoj ligi druga ekipa Rolinga. I kod juniora su tek ove godine startale niže lige, u četvrtoj ligi nalaze se sva tri karlovačka kluba - KA Basketball, Roling i Šanac.

Kod seniora, kao što je poznato Šanac je u Drugoj ligi Zapad - trenutačno na diobi druge pozicije, dok Treću ligu Centar igraju Ogulin i Duga Resa, koji su trenutačno na drugoj i trećoj poziciji ljestvice.

Što se tiče ženske košarke - mlađe kadetkinje ŽKK Karlovca koje igraju 2. ligu i trenutačno su pete s omjerom pobjeda i poraza 4-3. Još ranije svoje su prilično kratko natjecanje u mini košarci odradile djevojčice U11, koje su bile treće u konkurenciji šest ekipa. Na proljeće će kadetkinje igrati u B ligi, a U13 selekcija u 2. ligi u kojoj nastupaju i djevojčice Duge Rese.

Izdvojeno


Reci što misliš!