SPORT

VELIKI SKUP

Mađari najuspješniji na Europskom kickboxing kupu Karlovac Open 2023 - po jedno zlato i karlovačkim i slunjskim borcima

Mađari najuspješniji na Europskom kickboxing kupu Karlovac Open 2023 - po jedno zlato i karlovačkim i slunjskim borcima

Borci i borkinje iz Mađarske najuspješniji su u ukupnom poretku European Kickboxing Cupa "Karlovac Open 2023" koji je proteklog vikenda održan u ŠSD Mladost. Iza njih slijedi Bugarska, a po broju osvojenih odličja treća je Hrvatska. Barem jedno odličje osvojili su borci iz 28 država - 26 europskih te gosti iz SAD-a i Brazila.

Gledano po ekipama nauspješniji je bio Halker-Kiraly Team iz Mađarske, ispred dvije bugarske ekipe - Masaru i Star Team Bulgaria. Najuspješnija hrvatska ekipa je KBK Jastreb. Čak su 143 ekipe osvajale odličja, a među njima i dvije iz naše županije - domaćin i organizator KBK Tigar Karlovac je na 33. mjestu sa jednim zlatom, dva srebra i pet bronci, a slunjski Tigar je 66. s jednim osvojenim zlatom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zlato za KBK Tigar Karlovac je osvojila juniorska ekipa u point fightingu koja je u finalu svladala talijanski SSD Aikya.

Srebrna odličja za karlovačke "tigrove" osvojili su Ivano Anzić (mlađi kadeti, point fighting) i ekipa mlađih kadetkinja u point fightingu, a brončana Lara Mihalić (seniorke, point fighting), ženska seniorska ekipa u point fightingu, Domagoj Mlinarić (kick light, stariji kadeti), Leon Arapović (kick light, juniori) te Marko Lončar (kick light, juniori).

Jedno zlato odlazi i u slunjski KBK Tigar, za to je zaslužna Lucija Bakalar, koja je bila najbolja u seniorskoj konkurenciji u light contactu (70+). 

KBK Tigar još se jednom pokazao kao uspješan organizator, a sve je imalo i svoju turističku komponentu - naime, s više od 2000 boraca i mnogobrojnim pratećim stručnim kadrom i navijačima, svi su smještajni kapaciteti bili zauzeti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!