SPORT

SOLIDNI REZULTATI

Četiri karlovačka borca nastupila za mačevalačku reprezentaciju Hrvatske na Grand Prixu u Torinu i Mediteranskom prvenstvu

Četiri karlovačka borca nastupila za mačevalačku reprezentaciju Hrvatske na Grand Prixu u Torinu i Mediteranskom prvenstvu

Četiri borca Mačevalačkog kluba Karlovac imala su nastupe za reprezentaciju Hrvatske na dva natjecanja. 

Antonio Gojak nastupio je za seniorsku reprezentaciju na Grand Prixu u talijanskom Torinu, jednom od najjačih svjetskih mačevalačkih natjecanja uz EP, SP i OI. Gojak je natjecanje završio na relativno skromnom 141. mjestu (od 225 boraca), no pogled na sam rasplet natjecanja pokazuje da je Karlovčanin ipak odradio solidan posao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Antonio Gojak uspješno je prošao skupinu uz poraze od boraca iz Velike Britanije, Singapura i Austrije, ali i pobjede nad borcima iz Poljske, Hong Konga i, posebno vrijednu pobjedu nad Argentincem Servellom, jednim od najboljih mladih mačevalaca na svijetu. U prvom krugu eliminacija, Gojak je sa 15-7 poražen od predstavnika SAD. 

Mladi borci Luka Bublić, Jakov Božić i David Kruhek nastupili su, pak, za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Mediteranskom prvenstvu u mačevanju u Zagrebu. 

U kategoriji do 17 godina starosti, Božić i Bublić prošli su skupinu s po dvije pobjede, nakon čega je Božić u prvom eliminacijskom krugu izgubio od Grka, a Bublić svladao Španjolca te u osmini finala izgubio od Egipćanina, kasnijeg osvajača turnira. 

Drugog dana, u kategoriji U15, nastupili su Božić i Kruhek. Kruhek je natjecanje završio bez pobjede, dok je Jakov Božić prošao skupinu s omjerom 4-2, potom u borbi za četvrtfinale svladao još jednog hrvatskog borca, Brnadića iz Dubrave, da bi u borbi za polufinale izgubio od Talijana De Michielli Vitturija. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!