SPORT

BRAVO KELTEKSICE!

Sezona iz snova: Nevjerojatne karlovačke odbojkašice svladale i Dinamo - učvrstile se na drugom mjestu, bude se i europski snovi!

Sezona iz snova: Nevjerojatne karlovačke odbojkašice svladale i Dinamo - učvrstile se na drugom mjestu, bude se i europski snovi!

Ova pobjeda vrlo je važna i u borbi za doigravanje za naslov prvakinja, u koje će ići četiri najbolje ekipe.

U 16. kolu Superlige, u derbiju drugoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva, odbojkašice karlovačkog Kelteksa nastavile su svoju sezonu iz snova i sa 3:1 svladale iznimno jaku ekipu zagrebačkog Dinama. Istina, Karlovčanke su u ovaj derbi ušle s druge pozicije, igrale su na svom parketu, slavile su i u Zagrebu... ali, ipak, ovo je možda i najveća pobjeda u sezoni, jer Dinamo se izuzetno pojačao u odnosu na prvi dio sezone, o čemu najbolje svjedoči da su ove godine u pet odigranih susreta imale glatkih 15-0 u setovima, a suparnice su bile itekako jake, uključujući Marinu Kaštela!

Preko Karlovca ipak nisu mogle, a naše odbojkašice pokazale su jednostavno zadivljujuću i nevjerojatnu borbenost - "prespavale" su drugi set, koji su gošće dobile sa 25:17, u svim ostalima imale su maksimalnu koncentraciju, strpljenje i mentalnu snagu kada je bilo najvažnije te sa 25:23 u prvom, 28:26 u posebno dramatičnom trećem i opet 25:23 u četvrtom setu došle do još jedne velike velike pobjede. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova pobjeda vrlo je važna i u borbi za doigravanje za naslov prvakinja, u koje će ići četiri najbolje ekipe. Karlovčanke su sada u zaista odličnoj poziciji, jer šest kola prije kraja imaju četiri pobjede prednosti ispred Ribole Kaštela, koja je na petom mjestu. Upravo kod Kaštelanki gostuju sljedeće kolo i pobjedom bi praktički osigurale doigravanje, a čak i u slučaju poraza i dalje će biti u prilično komotnoj poziciji. 

Druga borba koja polako postaje sve ozbiljnija ona je za plasman u europske kupove! Ono o čemu prije sezone nitko nije ni sanjao postaje realno ostvariv san, iako je istovremeno riječ o mogućnosti koju se nikako ne smije nametati sjajnim djevojkama kao imperativ, već više kao golemu nagradu za nevjerojatnu sezonu koju igraju. U Europu će sigurno drugoplasirana ekipa Superlige, a ovisno o rezutatu kupa najvjerojatnije i trećeplasirana. U ovoj borbi Karlovčanke također stoje vrlo dobro - šest kola prije kraja imaju po jednu pobjedu više od Dinama i Marine Kaštela, ali i znatno više bodova pa praktički imaju dvije pobjede viška. Naše djevojke do kraja sezone čeka i vrlo težak raspored, no to vrijedi i za Marinu Kaštela, dok je u tom pogledu u najpovoljnijoj situaciji Dinamo, koji većinu susreta igra protiv ekipa od kojih je objektivno jači, a te ekipe istovremeno su vrlo mirne u sredini ljestvice i ne bore se niti za ostanak niti za doigravanje.

No, o svemu tome imat ćemo vremena za razmišljati i zbrajati. Do tada treba jednostavno uživati u igrama koje pružaju karlovačke odbojkašice, baš kao što je mnogobrojna i glasna publika uživala i sinoć.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!