SPORT

VELIKA POBJEDA

Jednom nogom već u Premijer ligi! Karlovački rukometaši u velikom derbiju sezone svladali Buzet sa 30:25!

Jednom nogom već u Premijer ligi! Karlovački rukometaši u velikom derbiju sezone svladali Buzet sa 30:25!

Rukometaši Karlovca u velikom derbiju Prve lige Jug svladali su večeras na parketu ŠSD Mladost momčad Buzeta sa 30:25 i tako napravili ogroman korak prema osvajanju prvog mjesta i brzopoteznom povratku u Premijer ligu. 

Bolje su susret otvorili gosti - poveli su 2:0 i držali prednost od dva pogotka u uvodnom dijelu susreta. Od 11. do 17. minute Karlovac prvom serijom na susretu stiže od 5:7 na 9:7, no u samoj završnici prvog i na početku drugog poluvremena opasno su gostujući rukometaši zabrinuli domaće navijače - od 15:13 prvo dolaze na 15:15 na kraju prvog poluvremena, a u drugom s još tri uzastopna pogotka dolaze do osjetne prednosti - 15:18. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srećom, bio je to samo kratkotrajan bljesak - Karlovac brzo dolazi na 19:19, u 41. minuti ponovno i vodi (21:20), a susret je, pokazalo se, konačno prelomljen od 43. do 50. minute kada domaći od 22:21 odlaze na 25:21 i Buzet više nije imao snage za povratak. U napadačkom dijelu sjajni su danas bili Capan i Hrvojević (obojica sa po 8 pogodaka), u obrambenom praktički svi koji su bili na parketu - borbeni i najčvršći kada je najviše trebalo.

Dugo je još prvenstvo, no ovom pobjedom rukometaši Karlovca zapravo su već jednom nogom zakoračili u Premijer ligu i održali obećanje da će se odmah vratiti u društvo najboljih. Dakako, jedini uvjet je da do kraja prvenstva igraju ozbiljno, a bude li tako gotovo je nemoguće da propuste trenutačnu prednost. Jer, sada su na velikih šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Buzeta, dakako i uz bolji međusobni omjer tako da bi Istrijani u nastavku prvenstva trebali osvojiti barem sedam bodova više od Karlovčana kako bi ih prestigli. To bi ipak morala biti nemoguća misija, jer u 13 kola Karlovac je izgubio samo jedan jedini susret - teško da će u preostalih devet izgubiti četiri!

No, treba ići korak po korak. Sljedeći je na redu već narednog vikenda, u 14. kolu, na gostovanju u Rijeci kod Kozale.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!