SPORT

NEZAUSTAVLJIVE

Nastavlja se karlovačka odbojkaška bajka - u 17. kolu Superlige Karlovčanke ostvarile jednu od ključnih pobjeda u sezoni

Nastavlja se karlovačka odbojkaška bajka - u 17. kolu Superlige Karlovčanke ostvarile jednu od ključnih pobjeda u sezoni

Karlovačke odbojkašice zaokružile su jučerašnji sjajan sportski dan gradskih klubova još jednom velikom pobjedom. U susretu koji je, iako je do kraja još pet kola, izravno odlučivao o plasmanu u doigravanje za naslov prvakinja, u uzbudljivom i neizvjesnom susretu slavile su protiv Ribole Kaštela sa 3:0, po setovima 25:23, 25:21 i 25:23. 

Rezultat po setovima najbolje govori o velikoj borbi koja se vodila na terenu, no Karlovčanke su još jednom uz ogromnu kvalitetu pokazale i mentalnu snagu u završnici i tako došle do pobjede kojom su praktički osigurale play off, odnosno jedno od prva četiri mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konkretnije - Kaštelankama igra još samo teorija, odnosno u slučaju da one u narednih pet susreta svaki puta slave sa 3:0, Kelteksu bi bilo dosta da u tih pet susreta ukupno osvoji samo tri seta ili dva ako su na istoj utakmici. Jasno je da u realnosti već možemo reći da su Karlovčanke u doigravanju, što nipošto u završnici prvenstva nije i jedini cilj.

Naime, naše djevojke su u izglednoj poziciji da zadrže i drugu poziciju, što bi bio senzacionalan plasman. Pet kola prije kraja osnovnog dijela Superlige imaju po dvije pobjede više od Dinama i Marine Kaštela, ali i znatno više bodova, odnosno drugo mjesto mogu ispustiti samo ako Zagrepčanke ili Kaštelanke u tih pet kola ostvare tri pobjede više od naših djevojaka.

A, slijedi nam prava odbojkaška poslastica - sljedeće subote u Karlovcu gostuje prvoplasirana zagrebačka Mladost, koja ove sezone u 20 prvenstvenih i kup utakmica ima - 20 pobjeda, uz svega pet izgubljenih setova. Ekipa je to iz druge priče, ali vjerujemo da je došlo vrijeme da im Karlovčanke uz nesumnjivu veliku potporu publike, pruže čvrst i dobar otpor.

Izdvojeno


Reci što misliš!