SPORT

USPJEŠNI VESLAČI

Dvije Eme srebrne na otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima, Luka Hajdin u reprezentativnom četvercu U19

Dvije Eme srebrne na otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima, Luka Hajdin u reprezentativnom četvercu U19

Veslački klub Jadran u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom organizirao je ove subote Croatia Open Indoor – Rijeka 2023., Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima, jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e.

Mladi karlovački veslači vraćaju se s ovog natjecanja s tri postolja i - pet odličja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ema Hodak iz VK Korane osvojila je srebrno odličje u kategoriji juniorki B, no ujedno je zapravo i prvakinja Hrvatske na ergometrima, jer je ispred nje bila plasirana samo jedna slovenska veslačica. Srebrno odličje osvojila je i još jedna Ema - riječ je o Emi Tuškan iz VK Karlovca, srebrna u konkurenciji kadetkinja B, što je i prvo odličje ovog mladog kluba na najvišoj razini. 

Treće mjesto i brončano odličje osvojio je veslač Korane Luka Hajdin u kategoriji juniora A, a zbog velike konkurencije i međunarodnog karaktera natjecanja, organizatori su bronce dodijelili i četvrtoplasiranim natjecateljima, čime su ih zaslužila još dva "koranaša" - Šime Ravnjak u kategoriji juniora B te Mauro Bauer u kategoriji lakih seniora B.

Podsjetimo, proteklog tjedna sedmero je karlovačkih veslača bilo na pripremama mlađih reprezentativnih selekcija u Zatonu i Skradinu. To su Luka Hajdin, Josip Jakšić, Šime Ravnjak i Ema Hodak iz VK Korane te Tin Jarnjević iz VK Karlovca na poziv izbornika, a Jan Latković i Mauro Bauer iz Korane o trošku kluba. 

Vrijedi spomenuti da je Luka Hajdin uvršten u reprezentativni četverac U19, u kojem će osim njega veslati Nikola Kontrec iz zagrebačke Mladosti te Bartol Medić i Nikola Knežić iz šibenske Krke.

Izdvojeno


Reci što misliš!