SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Što nam je pokazao ovogodišnji izbor najsportaša Karlovačke županije? Ima uspona i padova, pogledajte tko "diže letvicu"

Što nam je pokazao ovogodišnji izbor najsportaša Karlovačke županije? Ima uspona i padova, pogledajte tko

Tijekom proteklih mjesec dana Karlovačka županija i njenih pet gradova - Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Slunj i Ozalj, proglasili su laureate sporta.

U glavnom gradu županije dominirale su odbojkašice i Doris Barić, strijelci Policajca i atletičar Bruno Belčić. Bilo bi isto i u županiji da stolnotenisačice dugoreškog Aqueastila nisu na tronu zamijenile odbojkašice Kelteksa. U gradu na Slunjčici najviše nagrada otišlo je u ruke kikboksačicama, a u gradu Đulina ponora dominirao je kuglački sport. Zanimljivo je da su u gradu na Mrežnici pobijedili strijelci, a ne STK Aquestil, izuzev njihove najbolje i najiskusnije stolnotenisačice koja je zasluženo najbolja sportašica. 

Podijeljeno je i jako puno poticajnih priznanja mladim sportašicama i sportašima s već postignutim rezultatima kao i mladim nadama sporta tako da je za pretpostaviti da će se neki od njih pojaviti i sljedeće godine. Nisu zaboravljeni ni uspješni treneri kao niti sportski djelatnici godine i oni za dugogodišnji rad u sportu koji žive za sport a ne od sporta. I još je jedna zanimljivost ovogodišnjeg izbora u gradu Karlovcu – nitko od trenera iz rukometa i nogometa trener izuzev Gorana Zeca iz KA-odbojke, nije nagrađen. Nije niti mogao biti jer su vodeći klubovi, HRK Karlovac i NK Karlovac 1919, ispali u niži rang. Sada vode bitku za povratak pa ćemo vidjeti što će biti nagodinu. „Kraljica“ je letvicu podigla puno više uz stručnog i iskusnog trenera što ga ima a dobila je kvalitetnu atletsku stazu na kojoj se konačno dobro može trenirati.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KARLOVAČKA ŽUPANIJA Odbojkašica Doris Barić i atletičar Bruno Belčić najbolji su i u županiji. Najbolja ženska ekipa je dugoreški STK Aqueastil, a najbolja muška momčad SK Policajac iz Karlovca. Tri su dobitnika nagrade za dugogodišnji rad u sportu i 5 sportskih djelatnika godine. Nagrađene su 24 sportske nade i 14 uspješnih mladih sportaša/ca u prošloj godini, a priznanja su primili i sportaši s invaliditetom. Nagrađeno je i 5 uspješnih trenera. 

Po prvi puta glasovanje za najbolje sportaše, trenere i djelatnike u 2022. godini nije provedeno anketom nego preko povjerenstva i Upravnog odbora ZŠKŽ. Ovogodišnje proglašenje najboljih u sportu Karlovačke županije održano je u Slunju, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije i u organizaciji ZŠKŽ) i suorganizaciji Zajednica športskih udruga Grada Slunja.

KARLOVAC Odbojkašica Doris Barić i atletičar Bruno Belčić ponijeli su pojedinačne naslove najboljih. Najbolja ženska ekipa grada na 4 rijeke u 2022. godini je OK Kelteks, a muška SK Policajac. Kruni Karinu pripala nagrada za dugogodišnji rad u sportu ... Posebno priznanje KŠZ-a dobio nogometaš Vatrenih Dejan Lovren.

OZALJ Naslovom najbolje sportašice u gradu Slave Raškaj za prošlu godinu pripao je kuglačici ozaljske Kupe Elviri Kranjčec. Najbolji sportaš je stolnotenisač Dragutin Fember. ŽKK Kupa, trećeplasirana ekipa u 2. HKL Zapad je najuspješnija ekipa. Stolnotenisači SD Vrhovac ponijeli su naslov najbolje momčad u 2022.  Vrhovčani su osvojili prvo mjesto na županijskom prvenstvu u stolnom tenisu oduzevši primat klubu iz grada stolnog tenisa. Posebna priznanja ozaljske sportske zajednice dobili su Ozaljčani koji više ne nastupaju za matične klubove ali su uspješni u svojim novim klupskim sredinama, to su kuglačica Istre iz Poreča Valentina Pavlaković i gimnastičar karlovačkog Sokola Matija Tek. 

SLUNJ Kikboksači Lucija Bakalar i Gabriel Močilac, rukometašice Drenka i Kajak kanu klub Rastočki mlinari (U-19 tim) laureati su sporta grada Slunja. Ivanka Bosanac dobila je Priznanje ‘Milan Neralić’ za dugogodišnji rad u sportu (životno djelo), a nagradu “Srce za Slunj – Nikola Živčić” pripala je Damiru Vukoviću iz KKK Korana. Najbolji sportski djelatnici u prošloj godini su Antonija Božičević (RK Drenak) i Dalibor Sabljak (NK Slunj), inače nekadašnji dopisnik KAŠ-a iz Slunja. Priznanja za pomoć i zalaganje u promicanju sporta grada Slunja koji nosi naziv Josip Zaborski primili su urednik i donedavni direktor Radio Slunja Tone Butina, te Leopold Špehar, velečasni Mile Pecić i Slavko Matanić Mačak.

OGULIN Sportaš godine je tenisač Karlo Ban, sportašica kuglačica Marija Neralić, najbolja muška momčad je Teniski klub, a ženska Kuglački klub. Nagradu za životno djelo dobio je kuglač Milan Ostović. Nagrađeni su i najbolji mladi sportaši/ce, sportski djelatnici, trener. Športska zajednica Grada Ogulina podijelila je još 6 posebnih priznanja pojedincima i sportskim udrugama koje su se istaknule rezultatima, akcijama ili organizacijom velikih sportskih natjecanja u gradu. Ukupno je ispunjene glasačke listiće poslalo 52 od 64 glasača, što znači da je glasovalo čak 80 posto glasača. 

DUGA RESA Stolnotenisačici Han Xue Vukelja je ovogodišnji drugi uzastopni naslov najbolje sportašice grada na Mrežnici, dok je strijelcu Tvrtku Vrciću ovo bio treći naslov zaredom. A sad iznenađenje! Na vrhu najboljih klubova u gradu stolnog tenisa nije Stolnoteniski klub već Streljački klub Duga Resa! 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!