SPORT

GOŠĆE PREJAKE

U velikom derbiju Superlige Karlovčanke ipak nisu mogle iznenaditi neporaženu Mladost - važno je sačuvati drugo mjesto!

U velikom derbiju Superlige Karlovčanke ipak nisu mogle iznenaditi neporaženu Mladost - važno je sačuvati drugo mjesto!

Kada je u pitanju rezultatska neizvjesnost, veliki derbi 18. kola Superlige, zapravo i cijele sezone, između drugoplasirane ekipe karlovačkog Kelteksa i prvoplasirane zagrebačke Mladosti bio je to, nažalost, samo na papiru. 

No, to se ipak moglo i očekivati, jer "mladostašice" su ove sezone jednostavno drugi svijet za ostatak Superlige, o čemu najbolje svjedoči podatak o besprijekornih 21-0 u Superligi i Hrvatskom kupu. Nisu im uspjele ozbiljnije zaprijetiti ni Karlovčanke, za koje je i dalje golema stvar da su uopće došle u priliku da igraju veliki superligaški derbi i da čvrsto drže senzacionalno dobro drugo mjesto na ljestvici. Ipak, šteta je da nisu ponudile malo više neizvjesnosti, jer iako su Zagrepčanke odigrale maksimalno ozbiljno, dojma smo da su naše djevojke unatoč najavama ipak bile malo previše impresionirane. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve to rezultiralo je s glatkom pobjedom gošći - u prvom setu (pre)lakih 25:9, u druga dva Karlovčanke su se dobro držale u prvom dijelu seta, ali onda ipak popuštale (25:13 i 25:15), sve u svemu zaslužena i laka pobjeda gošći.

Dakako, nema mjesta eventualnim zamjerkama odbojkašicama Kelteksa, dobro je da je to prepoznala i mnogobrojna publika, koja je na kraju susreta velikim pljeskom ispratila odbojkašice obje ekipe s parketa ŠSD Mladost.

Sada je najvažnije da ovaj poraz ni na koji način ne uzdrma ove sezone izvanredne karlovačke odbojkašice, jer čekaju ih četiri važna kola, u kojima bi, ako će igrati na svojoj dosadašnjoj razini, trebale osigurati zaista izvanredno drugo mjesto na ljestvici.

U sljedećem kolu gostuju u Puli kod ekipe Velog Vrha.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!