SPORT

OKTANSKI SPEKTAKL

Uzbudljiv prvi dan 2. Quattro River Rallyja - poveo Britanac Greensmith, a Česi "planuli" kod Dragojle - sutra čak devet brzinskih ispita!

Najbolji hrvatski vozač Juraj Šebalj je deseti, a naš lokalni predstavnik Željko Magličić vrlo dobar 28.

Mađarski vozač Norbert Herczig sa suvozačem Ferenczom najbrže je odradio prvi brzinski ispit 2. Quattro River Rallyja - Korana 1 u središtu Karlovca. S vremenom 1:59,2 za sve tri desetinke bili su brži od Čeha Kohna (suvozač Streska), a pet desetinki od Talijana Miele (suvozač Beltrrame). Glavni favoriti, Britanac Greensmith i Rus Gryazin koji vozi bez obilježja svoje države, plasirali su se na četvrto i peto mjesto, dok je od ukupno 62 posade koje su izašle na start najbolji hrvatski vozač Juraj Šebalj na odličnom desetom mjestu. Zadovoljan može biti i naš lokalni predstavnik Željko Magličić koji je nakon vrlo dobre vožnje na jednako tako vrlo dobrom 28. mjestu.

Pred mnogobrojnim gledateljima nije nedostajalo ni uzbuđenja one druge vrste, srećom bez težih posljedica - kod OŠ Dragojle Jarnević planuo je automobil Čeha Uhera i Urbana, no pokazalo se da je i organizacija izvanredna, jer u manje od minute reagirali su vatrogasci i hitna pomoć, za koju srećom nije ni bilo potrebe. Posebne čestitke zaslužuje hrvatski par Alen i Anamarija Mađer, koji su u ovoj superbrzoj etapi odmah zastali te i sami pružili pomoć Česima ne brinući o vrijednim sekundama!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U trenucima dok ovo pišemo u tijeku je drugi brzinski ispit na Rastokama - glavni favoriti već su je odvozili, a iako je najbrži bio Rus Gryazin zaradio je i 10 sekundi kazne zbog preranog starta pa je u ukupnom poretku vodstvo preuzeo Greensmith, dok je treći Čeh Kohn. Šebalj je trenutno i dalje odličan deseti u ukupnom poretku. 

Na kraju dana, nakon tri brzinska ispita, vodi Greensmith ispred Gryazina, a treći je Talijan Miele. Šebalj je odličan deveti, a naš Magličić na vrlo solidnom 29. mjestu od 60 posada koliko je još ostalo u konkurenciji.

Sutra je na rasporedu čak devet brzinskih ispita, a ovo je raspored:

08:49 Kupa 1 (Kućer - Vrškovac)

09:42 Dobra 1 (Vinski Vrh - Duga Resa)

10:05 Mrežnica 1 (Pećurkovo Brdo - Gornje Bukovlje)

12:33 Kupa 2 (Kućer - Vrškovac)

13:26 Dobra 2 (Vinski Vrh - Duga Resa)

13:49 Mrežnica 2 (Pećurkovo Brdo - Gornje Bukovlje)

16:17 Kupa 3 (Kućer - Vrškovac)

17:10 Dobra 3 (Vinski Vrh - Duga Resa)

17:33 Mrežnica 3 (Pećurkovo Brdo - Gornje Bukovlje)

19:00 Ceremonijalni cilj (Karlovac, kod ŠSD Mladost)

Izdvojeno


Reci što misliš!