SPORT

ŠTETE OD POPLAVA

U poplavama stradali i mnogobrojni sportski objekti - ozbiljniju štetu mogao bi pretrpjeti novi teren s umjetnom travom uz karlovački stadion

U poplavama stradali i mnogobrojni sportski objekti - ozbiljniju štetu mogao bi pretrpjeti novi teren s umjetnom travom uz karlovački stadion

Vodom je prekriven i glavni teren stadiona, no tu ne bi trebalo biti većih šteta.

Nove katastrofalne poplave prekrile su vodom i mnogobrojna sportska borilišta, no ipak se očekuje da će na većini njih štete biti vrlo male ili nikakve - jednostavno se čeka da se voda povuče i da sunce odradi svoje. 

Ipak, iznimka je novi teren s umjetnom travom u kompleksu Stadiona Branka Čavlovića - Čavleka, koji je u potpunosti prekriven vodom, a uzrokuje li to podizanje terena praktički će kompletna investicija otići u vjetar. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vodom je prekriven i glavni teren stadiona, no tu ne bi trebalo biti većih šteta, što se nažalost već zna i iz iskustva, jer to nije prvi puta da je stadion pretvoren u golemi bazen. Neće biti utjecaja niti na nogometni program, jer nogometaše Karlovca 1919 očekuju dva uzastopna gostovanja, a prvu sljedeću domaću utakmicu igraju tek 3. lipnja, do kada bi travnjak morao biti posve u redu.

Nogometna igrališta i inače su najviše stradala, voda je u potpunosti poplavila travnjake u Zvečaju, Donjem Mekušju, Novigradu... a, i brojni su drugi tereni u vrlo lošem stanju zbog jake i obilne kiše pa je upitno tko će od županijskih ligaša ovog vikenda moći odraditi svoje obaveze.

Poplavljeni su i sportski objekti na Foginovom i uz Koranu - staro atletsko, tereni za odbojku na pijesku, sprave za vježbanje, no tu se tek čeka da se voda povuče, uz vjerojatno potrebnu sanaciju samog tla koja ne bi trebala biti preskupa. Isto vrijedi i za teniska igrališta koja su dobro natopljena rekordnom količinom padalina.

(foto: Goran Erdeljac)

Izdvojeno


Reci što misliš!