SPORT

POZNAT PRVAK

Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja prvak 1. ŽNL - debelo na začelju rečička Mladost, ali neće ispasti zbog odustajanja Korane

Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja prvak 1. ŽNL - debelo na začelju rečička Mladost, ali neće ispasti zbog odustajanja Korane

Kolo prije kraja, na veliku sreću i oduševljenje simpatizera "zeleno-bijelih" iz Gornjeg Mekušja, na žalost navijača Zrinskog Ozlja, a vjerojatno i malu žal "neutralnih", jer će dugo očekivani veliki derbi u posljednjem kolu biti tek utakmica za prestiž bez ikakvog rezultatskog značaja - momčad Vatrogasca osigurala je naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige. 

Pobjedom u zaostalom susretu u Slunju 2:0 ekipa iz Gornjeg Mekušja došla je na nedostižna četiri boda prednosti kolo prije kraja i tako zasluženo osvojila titulu, jer tokom praktički cijele sezone su i bili na vrhu ljestvice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ozljanima tako ostaje drugo mjesto nakon solidne sezone, a jedina nedoumica prije posljednjeg kola je tko će biti treći - Ilovcu treba bod da bi i definitivno potvrdio treće mjesto ispred Slunja, a čak i u slučaju poraza, ovisno o gol razlici, mogao bi zadržati treću poziciju ispred Slunjana koji sigurno kao dojučerašnji četvrtoligaš ne mogu biti zadovoljni "mlakom" sezonom.

Još više se to odnosi na petoplasirani Ogulin, a veće ambicije vjerojatno su imali i u Croatiji 78 iz Žakanja, koja će sezonu završiti na šestom mjestu.

Sedmoplasirani Barilović zato zasigurno može biti zadovoljan sezonom i pokazanim napretkom. Prošle sezone jedva su se spasili ispadanja tek na gol razliku, sada su mirno zadržali prvoligaški županijski status i osvojili 27 bodova - čak 17 više nego lani.

Pretposljednji je Draganić, a debelo na začelju rečička Mladost s tek 9 bodova, ali i sačuvanim prvoligaškim statusom, jer ligu je već, odustajanjem, napustila turanjska Korana, što je bez obzira na infrastrukturne i kadrovske probleme ipak velika šteta pa i sramota za klub s takvom tradicijom.

Nažalost, ni iz Gornjeg Mekušja nisu sve vijesti dobre - kako sada stvari stoje, a šanse da se nešto promijeni su praktički nikakve, u Vatrogascu nema apsolutno nikakve ambicije da se pokuša ući u 4. NL Središte i ispuniti uvjete za nastup u višem rangu.

(foto: NK Vatrogasac FB)

Izdvojeno


Reci što misliš!