SPORT

LIJEPO PRIZNANJE

HOO dodijelio tradicionalne godišnje Nagrade "Milan Neralić" - jedna odlazi i u Neralićev rodni Slunj

HOO dodijelio tradicionalne godišnje Nagrade

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dodijelio je na svečanosti u Zagrebu tradicionalnu Nagradu „Milan Neralić“, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini. To je peto izdanje nagrade koju je 2019. godine inicirao aktualni glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, a nazvana je po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje Milanu Neraliću. Legendarni Slunjanin se na II. Olimpijskim igrama modernog doba, u Parizu 1900., okitio brončanom kolajnom u mačevanju.

Nazočnima se tom prigodom obratila i Mirjana Puškarić, gradonačelnica Neralićeva rodnog grada - Slunja:                                 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Veseli činjenica da je Milan Neralić, koji je prve korake napravio upravo u našem gradu, postao spona između nagrada i sportskih zaslužnika lokalne razine. Upornost, hrabrost i vojnički duh  - kvalitete su i vrline koje je on posjedovao, a njih su pokazali i njegovi Slunjani kada je trebalo braniti Domovinu. Zahvaljujem svima koji su pomogli u utemeljenju ove nagrade, kao i na potpori koja se daje za sport na lokalnoj razini i koja ima veliku važnost.

Kao i dosad, HOO-ova nagrada zaslužnicima iz lokalnog sporta za životno djelo dodijeljena je četvorici pojedinaca i jednoj sportskoj udruzi. Ovogodišnji pojedinačni laureati su: nogometni zaslužnik Stjepan Merkaš (iz Športske zajednice Krapinsko-zagorske županije), rukometni, ali i višesportski dužnosnik Krešimir Luka Čop (Savez sportova Varaždinske županije), glavni tajnik Zajednice sportova grada Knina i dopredsjednik Zajednice sportova Šibensko-kninske županije Bruno Rašić te svestrani sportski zaslužnik iz Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Darko Ivošević. Peti dobitnik Nagrade „Milan Neralić“ za 2023. godinu je: Županijski savez športova vukovarsko-srijemske županije, u čije ime je nagradu primio glavni tajnik Miroslav Vitković. Podsjetimo, ovaj županijski sportski savez dobitnik je i Trofeja „Sport bez granica“ Međunarodnog olimpijskog odbora, što je najveće priznanje za rad u sportu na lokalnoj razini.

Ove godine po prvi put je dodijeljeno i Posebno priznanje „Milan Neralić“, a dobio ga je Oldtimer klub Oplen iz Slunja koji je od 2000. godine, kada je osnovan, gajio uspomenu na Milana Neralića, sve dok nije i ostvaren jedan od ciljeva – postavljanje njegova spomenika u Slunju. U ime Oldtimer kluba Oplen priznanje je primio istaknuti član Željko Marinković.

Izdvojeno


Reci što misliš!