SPORT

GK SOKOL

Lovro Čorak osvojio srebro na ručama, a Matija Tek dvije bronce na prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku

Lovro Čorak osvojio srebro na ručama, a Matija Tek dvije bronce na prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku

Srebrnu i dvije brončane medalje osvojili su gimnastičari karlovačkog Sokola na prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku.

Karlovački gimnastičari najuspješniji su bili u seniorskoj konkurenciji na preči, gdje je borba za prvo mjesto bila izuzetno izjednačena. Na kraju su Lovro Čorak iz karlovačkog Sokola i Marko Jovičić iz Rijeke imali identičnu ocjenu 11.433, a titula prvaka države pripala je Jovičiću zbog bolje izvedbe - ukupna ocjena, naime, zbir je ocjene za izvedbu i ocjene za težinu vježbe. Čorak je imao najtežu vježbu u finalu, no u konačnici presuđuje ocjena za izvedbu pa zlato odlazi u Rijeku, a srebro, ali i bronca u Karlovac, jer treće mjesto s tek malo slabijom ukupnom ocjenom 11.400 pripalo je Matiji Teku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Matija Tek broncu je osvojio i na preči, gdje je očekivano dominirao europski prvak i olimpijski pobjednik Tin Srbić, a Čorak je zauzeo sedmo mjesto. Lovro Čorak zauzeo je i šesto mjesto na konju s hvataljkama te deveto na tlu. 

U višeboju je Lovro Čorak osvojio solidno sedmo mjesto u konkurenciji 21 gimnastičara, a Matija Tek bio je petnaesti. 

Solidne rezultate imali su i Ogulinci - najbliže odličju bio je Luka Vuković, koji je osvojio četvrto mjesto u preskoku. Vuković je bio i šesti na karikama, baš kao i Karlo Karaga na ručama.

U ženskoj konkurenciji karlovački GK Sokol predstavljale su Nera Đurić i Nika Babić u konkurenciji mlađih juniorki. Najbolji rezultat ostvarila je Nera Đurić na tlu sa solidnim petim mjestom 0.233 boda iza brončane. Babić je u preskoku bila osma, baš kao i na gredi gdje je Đurić bila deveta, dok je u višeboju Đurić bila deveta, a Babić deseta.

U Osijeku je održana i završnica Kupa Hrvatske u slabijem slobodnom i obaveznom programu, iz kojeg treba izdvojiti treće mjesto Lare Đurić u višeboju juniorki u slobodnom programu.

Izdvojeno


Reci što misliš!