SPORT

DOBAR NASTUP

Mačevanje: Jakov Božić, Iva Kirinčić i kadetska ekipa prvaci države - MK Karlovcu još četiri odličja

Mačevanje: Jakov Božić, Iva Kirinčić i kadetska ekipa prvaci države - MK Karlovcu još četiri odličja

S tri titule državnih prvaka vraćaju se karlovački mačevaoci s državnog prvenstva u floretu održanog u Zagrebu. Uz to, osvojili su još po dva srebrna i dva brončana odličja.

U pojedinačnoj konkurenciji vrlo su dominantni bili Jakov Božić i Iva Kirinčić. Božić je s glatkih devet pobjeda i bez poraza postao prvak Hrvatske u konkurenciji mlađih kadeta (U15), dok je Iva Kirinčić sa osam pobjeda bez poraza postala prvakinja države u konkurenciji djevojčica (U13). 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zlatom se okitila i ekipa kadeta (U17) za koju su nastupali Luka Bublić, Jakov Božić, Niko Adam i David Kruhek, a koji su u finalnom meču s uvjerljivih 45:30 svladali zagrebački Inter. 

Karlovčani su osvojili još po jednu srebrnu i brončanu medalju i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. U pojedinačnoj srebro je osvojio Luka Bublić u kategoriji kadeta, uz tijesan finalni poraz 12-10, a u ekipnoj srebrna je mlađekadetska ekipa za koju su mačevali Jakov Božić, Niko Adam, David Kruhek i Patrik Krznar. 

Brončano odličje u pojedinačnoj konkureniji osvojio je Leo Li kod mlađih seniora (U23), dok je seniorska ekipa MK Karlovca osvojila broncu u sastavu Antonio Gojak, Leo Li, Sven Prpić i Luka Bublić.

Vrijedi napomenuti da su u još čak osam kategorija Karlovčani bili nadomak medalje - tako su odlučujuće borbe za medalju izgubili Leonard Baršić-Ilić i Mislav Ostarčević u kategoriji dječaka U11, David Kruhek kod mlađih kadeta, Jakov Božić i Niko Adam kod kadeta, Leo Li kod seniora, a Antonio Gojak i kod mlađih seniora i kod seniora.

Izdvojeno


Reci što misliš!