SPORT

CONFEDERATION CUP

U odličnoj atmosferi, na krilima mladih domaćih igrača, karlovačka Olimpija svladala Austrijance 5:2 za prvu europsku pobjedu

U odličnoj atmosferi, na krilima mladih domaćih igrača, karlovačka Olimpija svladala Austrijance 5:2 za prvu europsku pobjedu

Koliko god bejzbolaši karlovačke Olimpije ne posustaju s trofejima i sjajnim rezultatima ipak već jako dugo nismo vidjeli tako dobru atmosferu i tako dobro ispunjene tribine i popratne lokacije na Baseball igralištu "Četiri rijeke" kao danas na otvaranju europskog Confederation Cupa, kojem je Karlovac domaćin do 11. lipnja. 

U odličnoj utakmici igrači su uzvratili publici i sa 5:2 svladali austrijske Vienna Wandererse i došli do vrlo vrijednih bodova u borbi za polufinale. Posebno veseli da su ključnu ulogu imali mladi domaći igrači - nakon vodstva Austrijanaca 2:0 u petoj izmjeni su Sven Anić i Kevin Volarić donijeli preokret i vodstvo Olimpije 3:2, a u osmoj Benjamin Paulić "dotukao" Austrijance za 5:2. Nekoliko fenomenalnih obrambenih poteza imao je i Bartol Bosanac, veći dio utakmice odlično je bacao Garcia, a na palici je važan obol pobjedi dao Rumora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Olimpijinoj skupini i drugi je susret završen istim rezultatom - španjolski Astros Beisbol iz Valencije sa 5:2 su svladali Hoboken Pioneers iz belgijskog Antwerpena, a upravo Španjolci su sutrašnji suparnik Karlovčana.

U skupini B Tenerife Marlins donijeli su još jednu pobjedu španjolskom baseballu i to vrlo uvjerljivu - s čak 15:0 svladali su danas nemoćne Therwill Flyerse iz Švicarske.

Sutra (četvrtak), vjerujemo uz još bolju atmosferu (i naklonost vremena!) Olimpija i Astros igraju možda i odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale. Prije toga, u 10 sati u skupini B sastaju se francuski Les Lions de Savigny sur Orge i španjolski Tenerife Marlins, a u 13:30 u skupini A Hoboken Pioneers i Vienna Wanderers.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!