SPORT

CONFEDERATION CUP

Karlovački bejzbolaši u vrlo dobroj utakmici poraženi od jakih Španjolaca 3:0 - sutra protiv Belgijaca pada odluka o polufinalu!

Karlovački bejzbolaši u vrlo dobroj utakmici poraženi od jakih Španjolaca 3:0 - sutra protiv Belgijaca pada odluka o polufinalu!

Malo je nedostajalo da pravi potop koji se sručio na Karlovac danas poslijepodne dovede do potpunog otkazivanja ogleda karlovačkih i španjolskih bejzbolaša u drugom kolu Confederation Cupa. Nakon što je grmljavinsko nevrijeme protutnjalo iznad grada igralište je izgledalo gotovo nepopravljivo (u kratkom roku), ali uz izuzetno zalaganje svih u klubu, kao i prijatelja kluba, ali i uz veliku pomoć karlovačkih vatrogasaca kojima ide posebna zahvala, sve je ipak sređeno i uređeno pa se utakmica mogla odigrati, iako sa gotovo sat i pol zakašnjenja zbog čega je i ograničena na sedam inninga.

Karlovački bejzbolaši pružili su dobru partiju protiv vrlo jakih španjolskih Astrosa iz Valencije, unatoč porazu 3:0. Za taj poraz ključni su bili prvi karlovački i drugi španjolski napad. Naši bejzbolaši sjajno su krenuli u svoj prvi napad, napunili baze bez ijednog izbačenog igrača, no tu idealnu situaciju nažalost nisu iskoristili, Španjolci su se vrsno obranili i ostalo je 0:0 Odmah u sljedećem napadu, pak, danas inače izvrsni domaći pitcher Pavao Karin, uz pomoć nekoliko loših reakcija u obrani Olimpije, imao je jedini loši inning, što su Astrosi iskoristili za prednost 3:0. Do kraja susreta bilo je prigoda za promjenu rezultata na obje strane, treba biti iskren pa reći nešto više ipak na strani Španjolaca, no obrane su bile čvrste i rezultat se više nije mijenjao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su u prvoj utakmici naše skupine belgijski Hoboken Pioneers iz Antwerpena lako sa 13:2 svladali austrijske Vienna Wandererse, prije posljednjeg dana razigravanja po skupinama jasno je da su Španjolci prvi, a Austrijanci posljednji u skupini. Karlovčani i Belgijci, pak, sutra (petak) u 17 sati u izravnom će ogledu odlučiti o tome tko je drugi polufinalist. I danas je bila lijepa podrška s tribina baseball igrališta "Četiri rijeke", sutra bi dobro došla - najbolja i najglasnija do sad!

U skupini B danas su Tenerife Marlins sa 7:1 svladali francuske Les Lionse i također osigurali prvo mjesto. Tko će biti drugi odlučit će sutrašnji ogled Francuza i švicarskih Therwill Flyersa.

Izdvojeno


Reci što misliš!