SPORT

DOBAR NASTUP

Mali karlovački karatisti Vito Baršić i Grga Duić zlatni na jakom međunarodnom Zagreb Karate Cupu

Mali karlovački karatisti Vito Baršić i Grga Duić zlatni na jakom međunarodnom Zagreb Karate Cupu

Mali karlovački borci posebno su bili dominantni u kategoriji učenika do 44 kg težine - u konkurenciji 10 boraca osvojili su zlato i dvije bronce! Do zlata je stigao Grga Duić koji je u prvom kolu bio slobodan, zatim u četvrtfinalu svladao Horvata iz zagrebačke Hercegovine, u polufinalu u klupskom ogledu bio je bolji od Petra Grubešića, a u finalu od Riječanina Laginje. Grubešić je prije poraza s Duićem svladao Mađara Halvaxa, a u repasažu za broncu pobijedio je protiv već spomenutog Horvata. Treći karlovački borac u ovoj kategoriji, Ivan Farkaš u prvoj borbi poražen je od kasnijeg finalista Laginje pa je kroz repasaž dobio priliku za broncu u čemu je i uspio pobjedama nad Mađarom Herczom te Zagrepčaninom Rubinićem (KK Bushido).

Najmlađi, Vito Baršić, u kategoriji mlađih učenika do 27 kg težine do zlatnog je odličja došao pobjedama nad Poldrugačem iz zagrebačkog Ipona, Čuljkom iz Hercegovine Zagreb te, u finalnoj borbi, Borne Crnkovića iz sisačkog Tigra. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dva odličja borci Karlovca 1969 osvojili su i u kategoriji mlađih učenika do 35 kg - nakon što su u prvom kolu svladali Skočilića i Novaka, Mark Buturajac i Mislav Puklavec u četvrtfinalu su se borili međusobno, a uspješniji je bio Buturajac, koji je potom preko Velikogoričanina Kaurića stigao do finala u kojem je od njega bio bolji Ribar iz KK Lotos Zagreb. Puklavecu je to otvorilo šansu u repasažu koju je iskoristio pobjedama nad Skočilićem i Kaurićem.

Srebrna odličja, s po dvije pobjede na putu do finala, osvojile su i mlađa kadetkinja Lola Kurtagić i kadetkinja Lucija Šegavić, a brončano (s jednom pobjedom) mlađi kadet Jan Canjar.

Izdvojeno


Reci što misliš!