SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Odličan miting na Čavleku: Matko Belčić oduševio državnim rekordom, Uganđani u sprintovima, Slovenka najboljim rezultatom

Odličan miting na Čavleku: Matko Belčić oduševio državnim rekordom, Uganđani u sprintovima, Slovenka najboljim rezultatom

Iako i dalje u nezahvalnom terminu na samom kraju sezone, karlovački atletski miting bio je ove godine znatno bolji od prošlogodišnjeg i pružio nekoliko zaista odličnih disciplina.

Kako su za najbolje (prema bodovanju World Athleticsa) pripremljene i vrijedne novčane nagrade, krenimo s tim da je najbolji rezultat mitinga, koji nosi vrlo lijepih 1115 bodova po svjetskoj bodovnoj ljestvici ostvarila Slovenka Veronika Sadek u odličnoj utrci na 600 metara, u kojoj je kroz cilj prošla samo stotinku ispred hrvatske predstavnice Nine Vuković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaću publiku, pak, nesumnjivo je najviše oduševila posljednja utrka dana, 2000 metara sa zaprekama, u kojoj je sjajan bio Matko Belčić. Nakon teške ozljede na državnom prvenstvu na stazi se po prvi puta pojavio i Bruno Belčić, ali u ulozi "zeca" koji je diktirao tempo mlađem bratu i to odlično odradio, a Matko je u posljednjih krug i pol, bodren od publike, ali i brojnih natjecatelja, dao sve od sebe i s rezultatom 5:50,79 postavio novi hrvatski mlađejuniorski rekord - star čak 45 godina!

Odlična je bila i utrka na 600 metara u kojoj je pobijedio Marino Bloudek, postavivši najvrijedniji rezultat mitinga u muškoj konkurenciji (1053 boda), a publika je uživala i u dvije uzbudljive i zanimljive sprinterske utrke u kojima je dominirao dvojac iz Ugande - na 300 metara Allan Ngobi je za samo sedam stotinki bio brži od sve boljeg hrvatskog mladog sprintera Roka Farkaša, a na 100 metara Benson Okot za istih sedam stotinki bio je brži od - Ngobija.

Najjače ime mitinga bila je odlična hrvatska diskašica Marija Tolj, koja je pobijedila rezultatom 60,51.

Od ostalih rezultata domaćih predstavnika vrijedi spomenuti treće mjesto Hele Rakamarić na 2000 metara, kao i odlično drugo mjesto veteranke Renate Novosel u seniorskoj konkurenciji skoka u dalj. Andrej Belčić bio je peti na 600 metara, u jakoj konkurenciji pokušao je iznenaditi bijegom od samog starta, no u završnici ipak nije izdržao.

U uvodnom programu održane su utrke kadetkinja i kadeta na 100 metara. Kod kadetkinja treće mjesto u konkurenciji 15 mladih atletičarki osvojila je Lucija Marinković, ispred Paule Bajt iz Karlovca i klupske kolegice Nine Malobabić. Kod kadeta je, nažalost, odaziv bio vrlo loš, nastupila su samo dvojica, a Raguž iz KA Tima bio je brži od Mazareka iz Karlovca.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!