SPORT

NOVI USPJESI

Atletika: Andrej i Matko Belčić mlađeseniorski prvaci Hrvatske, Lei Novković još jedno brončano odličje

Atletika: Andrej i Matko Belčić mlađeseniorski prvaci Hrvatske, Lei Novković još jedno brončano odličje

Nakon srebra Matka Belčića i bronci Andreja Belčića, Lee Novković i Hele Rakamarić prvog dana natjecanja za prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke, Atletski klub Karlovac drugog dana bio je još uspješniji. 

Doduše, osvojeno je jedno odličje manje, ali zato su dva bila zlatna! Osvojili su ih, i tako postali prvaci države, Andrej i Matko Belčić, obojica u vrlo zanimljivim završnicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Andrej Belčić vodio je veliku borbu s Ivanom Vojnovićem iz Zagreba i nakon uzbudljivog finiša za 18 stotinki uzeo zlato na 800 metara, dok je Matko Belčić bio ogromni favorit na 3000 sa zaprekama, no očito i malo umoran nakon niza utrka u posljednje vrijeme - veći dio utrke Matko se držao uz Vuletića iz riječkog Kvarnera i kad smo očekivali da će u posljednjem krugu ubrzati, dogodilo se suprotno, Vuletić je pojačao, a Belčić kao da je izgubio snagu, vrlo brzo je zaostajao i 20-30 metara iza Riječanina. No, tada je ipak negdje pronašao posljednje atome snage i nakon što je gotovo počeo "hodati" po stazi odjednom pojurio i na kraju uspio na posljednjoj zapreci prestići Vuletića i prvi proći ciljem za još jedan velik uspjeh - ne zaboravimo, Matko je tek mlađi junior, a ovo je bilo mlađeseniorsko prvenstvo države.

Treće odličje drugog dana natjecanja Karlovcu je donijela Lea Novković na 400 metara s preponama. U relativno mirnoj i pametnoj utrci, Novković nije "jurila" za dvije prvoplasirane koje su u ovom trenutku bile vidno bolje već se orijentirala na taktičku utrku koja će joj osigurati broncu u čemu je i uspjela.

Ukupno, dakle, sedam odličja za AK Karlovac - dva zlata, jedno srebro i četiri bronce. Vrlo dobar rezultat.

Drugog dana kupa i ekipnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje, pak, nije bilo posebno zapaženih rezultata najmlađih karlovačkih atletičara. Top 10 plasman zauzela je samo Petra Fanjek, solidna deveta na 600 metara.

Izdvojeno


Reci što misliš!