SPORT

ŽUPANIJSKI NOGOMET

Novigradska Dobra jesenski prvak 2. Županijske lige - prate je Krnjak i Petrova gora, najveće razočaranje Mrežnica

Novigradska Dobra jesenski prvak 2. Županijske lige - prate je Krnjak i Petrova gora, najveće razočaranje Mrežnica

Odigravanjem zaostalog susreta Petrove gore i Josipdola završen je jesenski dio 2. Županijske nogometne lige. Josipdol je iznenadio u Vojniću i slavio sa 2:1, čime su najzadovoljniji jesenski prvaci - Dobra iz Novigrada, koji su zadržali šest bodova prednosti ispred prvih pratitelja.

Dobra je zasluženo prva, jer je gotovo besprijekorno odradila jesenski dio s 10 pobjeda i samo jednim porazom. Prije proljeća imaju lijepu prednost i prilično uvjerljive pobjede protiv glavnih suparnika na domaćem terenu tako da su u izglednoj prilici da osvoje naslov prvaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spomenuti pratitelji su Petrova gora i Krnjak koji svakako također mogu biti zadovoljni svojim jesenskim igrama - Petrova gora je pri vrhu nakon nekoliko vrlo blijedih sezona, a Krnjak je povratnik u seniorski nogomet nakon dulje stanke i svakako i jedna i druga momčad mogu svoju jesen ocijeniti pozitivnom.

U borbu za naslov prvaka eventualno bi se mogle na proljeće uključiti još jedino Oštarije, koje drže četvrto mjesto sa 22 boda, osam bodova manje od Dobre.

Josipdol je peti i može biti djelomično zadovoljan kao još jedan povratnik u seniorski nogomet, ali i nezadovoljan jer su jedini svladali vodeću Dobru, u gostima su bili bolji i od Petrove gore, ali krizno razdoblje koje je potrajalo četiri kola s četiri uzastopna poraza ipak ih je znatno udaljilo od mogućnosti da se eventualno uključe u borbu za naslov, jer su na 21 bodu, vjerojatno ipak predaleko od vrha.

Više od 50% bodova osvojio je samo još Cetingrad na šestom mjestu (17), ali vjerujemo da su Cetingrađani ipak očekivali i nešto više. Po 13 bodova imaju Kupa iz Donjeg Mekušja i Vrlovka iz Kamanja, a tim rezultatom uzevši u obzir prošlogodišnji plasman vjerojatno malo više zadovoljstva može biti u Kamanju. Frankopan sa 11 i Plaški sa 10 bodova nastavili su u prošlosezonskom ritmu - nisu najlošiji, ali teško se mogu uključiti u gornji dio ljestvice. 

Apsolutno najveće razočaranje jeseni je zvečajska Mrežnica, koja je osvojila samo šest bodova, a prošle je sezone bila viceprvak, kao što je i inače već godinama pri vrhu, a povremeno i na vrhu ljestvice. Na dnu su, pak, Tuškani, čiji napredak nakon ipak već pune sezone i pol ipak baš i nije vidljiv, no razloga za zadovoljstvo ipak imaju jer su nakon prošlosezonske čiste nule, ove polusezone našli prvu žrtvu i osvojili bodove u Brežanima kod Frankopana. Na svom terenu još nisu uzeli ni boda u ove dvije sezone, držimo im palčeve da to učine na proljeće.

(foto: NK Dobra Novigrad FB)

Izdvojeno


Reci što misliš!