SPORT

KOMPLET MEDALJA

Mačevanje: Jakov Božić prvak Hrvatske u disciplini mač, Mislav Ostarčević srebrni, Lovro Oniško brončani

Mačevanje: Jakov Božić prvak Hrvatske u disciplini mač, Mislav Ostarčević srebrni, Lovro Oniško brončani

Proteklog vikenda u Poreču je održano Prvenstvo Hrvatske u mačevanju za disciplinu mač, na kojemu su lijepe uspjehe ostvarili i članovi Mačevalačkog kluba Karlovac.

Najuspješniji nastup imao je Jakov Božić, koji je postao prvak Hrvatske u kategoriji dječaka do 15 godina starosti u konkurenciji od 24 borca. Jakov je do naslova prvaka došao s malo lošijim početkom, ubilježivši u grupnom dijelu natjecanja dvije pobjede i tri poraza. No, nakon toga, mladi karlovački borac radi niz od pet pobjeda u eliminacijskom dijelu natjecanja, u kojima za naslov prvaka Hrvatske pobjeđuje borce iz Poreča, Zagreba, Osijeka i Splita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon Jakova najuspješniji karlovački borac bio je Mislav Ostarčević, koji je sa pet pobjeda i dva poraza osvojio drugo mjesto u kategoriji dječaka do 11 godina starosti. U istoj kategoriji vrlo dobar nastup imao je i Lovro Oniško osvojivši 3. mjesto.

Vrlo blizu polufinalu bila je Iva Kirinčić u konkurenciji juniorki, koja je četvrtfinalu borbu izgubila od kasnije osvajačice turnira s tijesnih 15-14, a borbu za polufinale izgubio je i Leo Smrekar u seniorskoj konkurenciji. Nadomak medalji bila je seniorska ekipa Karlovca, koja je nakon pobjede nad Lokomotivom i poraza od Mladosti u borbi za broncu s tijesnih 42-41 izgubila od Splita. Vrijedi istaknuti i šesto mjesto Mislava Ostarčevića u kategoriji do 13 godina. 


Proteklog tjedna Hrvatski mačevalački savez proglasio je i pobjednike Kupa Hrvatske za 2023. godinu. Od članova karlovačkog kluba, Kup Hrvatske osvojili su Jakov Božić u kategoriji mlađih kadeta U-15 u disciplini floret i Iva Kirinčić u kategoriji floreta za djevojčice do 13 godina starosti. Drugo mjesto u kupu osvojio je Leonard Baršić-Ilić u disciplini mač do 11 godina starosti, a u istoj kategoriji Mislav Ostarčević osvojio je 3. mjesto. Treće mjesto osvojili su i Luka Bublić u kategoriji kadeta (U-17) u disciplini floret i Iva Kirinčić u kategoriji do 13 godina u disciplini mač. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!