SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Igor Pamić, trener nogometaša Karlovca: „Nitko mi ne može zabraniti da sanjam!“

Igor Pamić, trener nogometaša Karlovca: „Nitko mi ne može zabraniti da sanjam!“

KBK Tigar primljen je u Kuću slavnih klubova! Ovo značajno priznanje za klub, treneru i prvom karlovačkom "tigru" Zoranu Cicvari, uručeno je u Splitu na svečanosti Hall of Fame Martial Arts, a zaslužili su ga nakon uspješne organizacije Europskog kupa održanog ove godine u zagrebačkoj Areni.

Hrvatski karataši i parakarataši osvojili 4 zlatne, srebrnu i brončanu medalju na EP-u u Zadru. Hrvatska se plasirala na 3. mjesto na tablici osvojenih odličja u karateu s ukupno 4 medalje (3 zlata i broncom) te na 3. mjesto na tablici osvojenih medalja u parakarateu s osvojena 3 odličja (zlatom i 2 srebra). 

Među karate dužnosnicima u Zadru bili su Karlovčani - ministrica u Ministarstvu turizma i sporta, Karlovčanka sa zagrebačkom adresom Nikolina Brnjac s državnim tajnikom za sport, također Karlovčaninom Tomislavom Družakom, predsjednik Karate kluba Karlovac 1969 Želimir Žiga Feitl i trener u karlovačkom karate klubu Dario Keča, član Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza (HKS).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gotovo istovremeno kad i iz Zadra sjajna vijest za hrvatski sport došla je iz Beograda - Hrvatska taekwondo reprezentacija imat će 3 predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu. S Europskog prvenstva u Beogradu vratila se donoseći čak 7 europskih odličja.

25. PUT NA TRONU: Dinamo je prvak Hrvatske! 


Modri su obranili titulu, 2 kola prije kraja Rijeci bježe nedostižnih 7 bodova prednosti. Tako je završila turbulentna sezona koju su prošli Sergej Jakirović i njegovi dečki. Modri praktički do sam pred kraj sezone nisu nikada bili na 1. mjestu ljestvice, ali su onda pokazali svoj šampionski DNK, pobjednički gen, u finišu su „pomeli" sve. Zaslužili su plavi dečki još jednu titulu, opet su pokazali da su nedodirljivi u hrvatskim okvirima.

Što se u proteklih 7 dana na 4 rijeke događalo u karlovačkom nogometu – sportu kojega zovu još i „najvažnija sporedna stvar na svijetu“ – saznajte u nastavku. 

NAJVAŽNIJI MEČ PRVENSTVA: Glavno pitanje je može li Karlovac do kvalifikacija?

Derbi 26. kola SuperSport 2. NL odigran je na Kantridi. Vodeća Opatija pobijedila je karlovačke plavo-bijele s 1:0 (0:0). Opatijci sada imaju 58 bodova. Karlovac je s 3. mjesta na ljestvici pao na 5. mjesto s 50 bodova, 8 bodova manje od vodeće Opatije i tako srušili potajnu nadu KA-nogometaša i njihova trenera Pamića o možebitnom naslovu ... Drugi je Radnik sa 7 bodova više (57), treća Kustošija s 52, a četvrti Mladost s 51 bodom. Prvo mjesto sada je i definitivno nedostižno, vjerojatno i drugo mjesto. Kako su Križevčani zasad bez licence moguće je da će treće mjesto nositi kvalifikacije. 

Glavno pitanje je sada mogu li igrači trenera Pamića do kvalifikacija? Mogu li u preostale 3 utakmice do svih 9 bodova, a ako i uspiju hoće li im to biti dovoljno. U petak (17. svibnja od 16 sati) na stadionu s desne obale Korane u 28. kolu, dočekuju momčad slavonskobrodske Marsonije. U pretposljednjem kolu (25. svibnja) igraju u Zagrebu kod Hrvatskog dragovoljca, a u posljednjem kolu (1. lipnja) dočekuju križevački Radnik.

Prisjetimo se i što su predstavnici kluba govorili na konferenciji za novinare održanoj prije nastavka drugog dijela prvenstva.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Član Uprave Krešimir Perković: ”Svi pušemo u istom smjeru, vodstvo kluba stručni stožer i igrači. Moramo biti oprezni, ambicije imamo, realni jesmo. Nadam se da neće biti turbulencija“. 
Kapetan momčadi Zvonko Pamić: “Na nama je da igramo što bolje možemo i da idemo iz utakmice u utakmicu”.
Trener Igor Pamić: “Mi imamo svojih problema, ali imali smo ih i prije. Puno je mladih dečki i ne smijemo im tovariti još jednu obavezu. Morat ćemo biti hrabri. No, ponovit ću svoju misao da mi nitko ne može zabraniti da sanjam!“.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

A da se karlovački nogomet ne bi trebao brinuti za svoju budućnost pokazuje sljedeći primjer.

STARA DAMA: Selekcija nogometaša NSKŽ zauzela je drugo mjesto, Ivan Rizzi proglašen najboljim golmanom

Selekcija izabranih nogometaša koji su predstavljali Nogometni savez Karlovačke županije (NSKŽ) okupila je najtalentiranije nogometaše iz 6 klubova (Karlovac 1919, Ilovac, Ogulin, Duga Resa 1929, Slunj i Mostanje). Na turniru “Stara dama”u Sisku, za dječake U-12 (2012. godište), zauzela je 2. mjesto tek nakon izvođenja jedanaesteraca u finalu, bez primljenog pogotka i bez poraza. Najboljim golmanom turnira proglašen Ivan Rizzi. 

Selekciju NSKŽ u uzrastu U-12: Matej Halar, Marin Vinski, Vilim Pavlić, Ozren Glodić, Leon Dakić, Noa Bunoza, Vid Žgela, Maro Živčić, Filip Stubljar i Lovro Vojak (NK Karlovac 1919), Ivan Rizzi, Marko Mlinac, Jan Pauli, Lukas Čurjak, Luka Kostanjšek, Roko Kuzman (NK Ilovac), Dominik Turkalj i Leo Madžar (NK Slunj), Luka Cindrić, Ivano Poljak, Toni Belančić i Jakov Božičević (NK Ogulin), Karlo Krtić, Gabrijel Topolnjak i Dominik Stepić (NK Duga Resa 1929) i Niko Gavrić (NK Mostanje).

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!