SPORT

KARLOVAČKI CENER

Kenijac Kemutai pobjednik Elitne utrke Karlovačkog Cenera i samo sekundu sporiji od rekorda, i kod žena zlato u Keniju

Kenijac Kemutai pobjednik Elitne utrke Karlovačkog Cenera i samo sekundu sporiji od rekorda, i kod žena zlato u Keniju

U Glavnoj utrci pobjednici su Zagrepčanin Gordan Petković i Riječanka Sara Superina.

Kenijski atletičari i atletičarke apsolutno su dominirali ovogodišnjim izdanjem Elitne utrke Karlovačkog Cenera, jedine hrvatske utrke u kalendaru svjetske atletske federacije World Athletics. U vrlo dobroj utrci u muškoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Joseph Kimeli Kimutai s vremenom 28:27, za samo jednu sekundu sporijim od rekorda staze (i općenito svih utrka na hrvatskom tlu). I preostala dva mjesta na postoju zauzeli su Kenijci - drugoplasirani Mogeni zaostao je 19 sekundi za pobjednikom, dok je broncu osvojio Chege. Najbolje plasirani Europljanin je Mađar Csere na sedmom mjestu, a najbolji Hrvat je Zagrepčanin Danijel Peček, 13. u muškoj konkurenciji i 15. ukupno, u konkurenciji 23 atletičara (te 31 atletičara i atletičarke ukupno).

Ženska konkurencija ove je godine bila slabija, prvenstveno po brojnosti - tek osam trkačica u Elitnoj utrci, po dvije Kenijke i Ruanđanke te četiri Hrvatice koje u ovoj konkurenciji nisu imale previše izgleda. Pobijedila je Kenijka Caroline Makandi Gitonga s vremenom 32:06, gotovo minutu ispred zemljakinje Ndichu, a trećeplasirana Mukandanga zaostala je još minutu za srebrnom i tako donijela Ruandi broncu. Najbrža od naših bila je Ana Štefulj - peta, ali tek zbog slabog odaziva, jer za četvrtoplasiranom je zaostala gotovo dvije minute. Vrijedi spomenuti i da je pobjednica Gitonga bila vrlo solidna deseta i u ukupnom poretku, dakle ostavila je iza sebe i 14 atletičara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Glavnoj utrci opet uz velik odaziv, ali ipak malo kratak za željenih 1000 nastupilo je ukupno 903 atletičara i atletičarki, rekreativaca i rekreativki, ozbiljnijih i manje ozbiljnih trkača i trkačica, od kojih je svatko imao svoju borbu i nadmetanje - netko za prvo mjesto, netko za uspješno proći tih 10 kilometara i svi su jednako zaslužili aplauz.

Dakako, i u toj konkurenciji bilo je vrlo ozbiljnih atletičara i atletičarki, koji ipak nisu na svjetskoj razini pa nisu našli mjesta u Elitnoj utrci. Prvo mjesto osvojio je Gordan Petković iz zagrebačke Mladosti s rezultatom 33:34, što je razveselilo mnoge pratitelje "Cenera", jer Petković je čak četiri puta osvajao drugo mjesto na karlovačkoj utrci, a sada je napokon uspio doći do pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Ofek Aviv, a treće Robert Medvedec, obojica iz zagrebačkih Adidas Runnersa. 


Kod žena vrlo uvjerljiva bila je Sara Superina iz riječkog Kvarnera koja je pobijedila s vremenom 39:19, više od tri minute brže od drugoplasirane Vesne Šušterčič iz Slovenije, dok je treće mjesto osvojila Karlovčanka Nikolina Ilijanić koja trči za zagrebački AK Svetice. Vrijedi spomenuti i da je 11. kod žena ukupno te vrlo dobra sedma od hrvatskih trkačica bila Gabrijela Šalković iz karlovačkog RaN 047.

Na kraju, uvijek posebno dobro raspoložene bile su tročlane štafete, koje su bile podijeljene u četiri konkurencije, ovisno, dakako, o sastavu samih štafeta. Tako je prvo mjesto u ukupnoj konkurenciji, kao i u konkurenciji muških štafeta osvojila ekipa Noćna 10-ka za koju su trčali Domagoj Buzjak, Ante Živković i Danijel Peček, trojica iskusnih trkača koji su ciljem prošli i prije pojedinačnog pobjednika s vremenom 33:21. Kod ženskih štafeta prvo mjesto je pripalo ekipi Fit cure u sastavu Helena Gleđa, Nika Svetec i Tea Faber..

U muško-ženskim štafetama (dva trkača, jedna trkačica) najbolja je bila ekipa Žuti (Suzana Dinjar, Dražen Dinjar, Neven Čorko), a u žensko-muškim štafetama (dvije trkačice, jedan trkač) prvo je mjesto osvojila ekipa Fit mix za koju su trčali Maja Prahin Hotko, Petra Alajbeg i Bojan Kuljić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!