SPORT

KRALJICA SPORTOVA

PH u atletici u Karlovcu: Nakon srebra na 1500 metara, Matko Belčić osvojio srebrno odličje i na 3000 metara sa zaprekama

PH u atletici u Karlovcu: Nakon srebra na 1500 metara, Matko Belčić osvojio srebrno odličje i na 3000 metara sa zaprekama

Matko Belčić svakako je bio središnje ime državnog prvenstva u atletici kojem je Karlovac još jednom bio uspješan domaćin - dakako, kada gledamo na stvar iz domaće perspektive. Najmlađi od braće Belčić nakon subotnjeg srebra na 1500 metara osvojio je srebrno odličje i u utrci na 3000 metara sa zaprekama, zaostavši samo za pobjednikom Nedjeljkovićem iz osječkog Slavonija Žita i popravivši pritom svoj osobni rekord na 9:09.55. Trećeplasiranog Hasanbegovića iz zagrebačkog Agrama ostavio je iza sebe punih 38 sekundi.

Bile su to nažalost i jedine karlovačke medalje, iako je danas jako blizu bio i Andrej Belčić u utrci na 800 metara, u kojoj je dominirao Marino Bloudek, a Belčić je bio u igri za odličje sve do pred samu završnicu kada je ipak malo ponestalo snage, a podsjećamo i da je nastupao s lakšom ozljedom pa se ipak morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lara Franjković na 3000 metara sa zaprekama bila je peta, a Hela Rakamarić na 5000 metara sedma.

Od ostalih današnjih zbivanja vrijedi istaknuti vrlo dobrih 74,62 Matije Gregurića u bacanju kladiva te 20.90 Roka Farkaša na 200 metara. Zlatna olimpijka iz Rija Sara Kolak nažalost nikako da se povrati u pravu formu - danas je s vrlo vrlo skromnih 55,41 ostala i bez titule državne prvakinje, jer je za 11 centimetara bolja bila Lucija Cvitanović.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!