SPORT

2. SRPNJA

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) čestitao Svjetski dan sportskih novinara

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) čestitao Svjetski dan sportskih novinara

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec i Marijan Bakić uputili su čestitku povodom Svjetskog dana sportskih novinara.

2. srpnja obilježava se kao Svjetski dan sportskih novinara, kada je tog datuma 1924. godine, neposredno prije početka Olimpijskih igara u Parizu, osnovana Svjetska udruga sportskih novinara (AIPS).

"Mijene kojima svjedočimo u ovo zadnje vrijeme ogromne su i brze. Novinarstvo, pa ni sportsko, nije pošteđeno odluka koje izravno utječu na našu sudbinu, ali u prvom redu na naš posao, vjerodostojnost i odanost sportu. Pojava umjetne inteligencije nas sve drži u nedoumici i niskom startu, no još jedna stvar bi možda trebala brinuti. To su tzv "content creators", tj. oni koji misle da su novinari, ali i oni za koje mnogi koji daju informacije misle da su novinari. A znamo da nisu, no svejedno bi se uskoro mogli pretvoriti u nadolazeću masu vladara informacijama. Posebno kad znamo da nas naše redakcije sve manje šalju na mjesta gdje se sport događa, kad nas otpuštaju i kad nam daju nekoliko poslova odjednom za iste plaće", stoji u dopisu HZSN-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ove je godine nešto drugačiji nego prethodnih godina jer AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara, slavi 100 godina postojanja, a nismo ni mi baš u zaostatku. Hrvatski zbor sportskih novinara ima 75 godina bogatu povijest i ponosimo se time".

Izvor: HINA/HZSN

Izdvojeno


Reci što misliš!