SPORT

NOVE POBJEDE

Baseball: Dvije sjajne utakmice starih rivala Karlovčana i Splićana - u obje udarcima presudio Pavao Karin

Baseball: Dvije sjajne utakmice starih rivala Karlovčana i Splićana - u obje udarcima presudio Pavao Karin

Nakon što su od 2012. do 2021. odigrali čak deset uzastopnih finala prvenstva Hrvatske i tako izgradili rijetko viđeno rivalstvo, bejzbolaši karlovačke Olimpije i splitske Nade ovog su vikenda u Karlovcu odigrali dva susreta državnog prvenstva koji su u potpunosti podsjetili na te dane. 

Naime, u protekle dvije sezone Splićani su bili u nešto slabijem izdanju pa su Karlovčani finala igrali (i osvajali naslove prvaka) protiv Zagrepčana i Varaždinaca, no ako će Nada igrati kao što je igrala ovaj vikend mogli bismo opet vidjeti finale starih rivala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obje utakmice bile su vrlo neizvjesne i dramatične, a u obje je na kraju presudio - Pavao Karin. U subotu su Splićani vodili sa 3:2 sve do osmog inninga, u kojem su Karlovčani prvo uspjeli napuniti baze, a potom je Karin udarcem za dvije baze ujedno "počistio" sve ostale i Olimpija je došla u vodstvo 5:3, a zatim manje-više mirno u devetoj izmjeni dovršila posao.

Danas je pak, bilo još uzbudljivije. Vodili su Splićani 2:1, opet sve do osme izmjene, kada se opet "ukazao" Pavao Karin i s trkačima na drugoj i trećoj bazi udario single za dva boda i vodstvo karlovačkih bejzbolaša 3:2, koje je, baš kao i u subotu, potom bez većih turbulencija sačuvano u posljednjem splitskom napadu.


Narednog vikenda Karlovčani gostuju u Ljubljani kod momčadi Lisjaka.

Izdvojeno


Reci što misliš!