SPORT

TRI ZLATA

Streljaštvo: Karlovčani Luka Kokalović i Jasmina Svilić te Dugorešanin Filip Brinski prvaci države u gađanju serijskom MK puškom

Streljaštvo: Karlovčani Luka Kokalović i Jasmina Svilić te Dugorešanin Filip Brinski prvaci države u gađanju serijskom MK puškom

Odlične rezultate postigli su županijski strijelci na prvenstvu Hrvatske (domaći program) u gađanju serijskom MK puškom na 50 metara održanom u Čakovcu. Osvojili su četiri zlatna i po jedno srebrno i brončano odličje, odnosno od ukupno pet održanih pojedinačnih disciplina u četiri su odnijeli zlato!

U muškoj konkurenciji u gađanju u ležećem položaju seniorski prvak Hrvatske postao je Filip Brinski iz SK Duga Resa sa 374 upucana kruga, blizu mu je bio tek drugoplasirani Osječanin Josip Kuna, dok su svi ostali poprilično zaostali za ovim dvojcem. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U istoj disciplini, ali u konkurenciji mlađih seniora, dominirali su strijelci SK Karlovac - Luka Kokalović osvojio je zlato, a Franko Kraljik srebro. U ekipnoj konkurenciji Karlovac je bio četvrti, a Duga Resa šesta.

Kokalović je u nedjelju postao i dvostruki mlađeseniorski prvak države, jer je bio uvjerljivo najbolji među mlađim seniorima i u trostavu, dok je Franko Kraljik ostao samo za jedan krug kratak i osvojio četvrto mjesto. Dugorešanin Filip Brinski, pak, u seniorskoj je konkurenciji osvojio brončano odličje. Ekipno Karlovac je opet bio četvrti, a Duga Resa peta.


U ženskoj konkurenciji pucalo se samo u ležećem stavu, a prvakinja Hrvatske postala je članica SK Karlovac Jasmina Svilić, i to izuzetno uvjerljivo jer je sa 346 upucanih krugova imala čak 72 kruga više od drugoplasirane Klare Ovčar iz Slobode Mihovljan.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!