SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Atletski vikend: Sedam postolja Karlovčanima na međunarodnom mitingu u Zagrebu, tri veteranske titule u Varaždinu

Atletski vikend: Sedam postolja Karlovčanima na međunarodnom mitingu u Zagrebu, tri veteranske titule u Varaždinu

Atletičarke i atletičari AK Karlovac sedam su se puta penjali na pobjednička postolja na Međunarodnom mitingu Mladosti održanom ovog vikenda u Zagrebu. U najjačoj seniorskoj konkurenciji posebno su se trećim mjestima istaknuli Andrej Belčić na 400 metara te Nika Jagodić na 1500 metara. Jagodić je, doduše, osvojila i drugo mjesto na 2000 metara sa zaprekama, no u toj disciplini samo su dvije djevojke bile i prijavljene.

Još raspoloženije bile su kadetkinje - Paula Bajt osvojila je prvo mjesto na 100 metara, a treće na 60 metara, Ines Bičak bila je treća na 300 metara, a Petra Fanjek treća na 600 metara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Varaždinu je održano Otvoreno veteransko prvenstvo Hrvatske, na kojem je trojac karlovačkih atletičara ostvario odlične rezultate. Posebno se ističe izvrstan rezultat Davora Matakovića iz KA-Tima koji je na 1500 metara osvojio zlato u konkurenciji atletičara iznad 60 godina života, ali je u utrci u kojoj su trčale sve kategorije (od M40 nadalje) bio izvrstan četvrti, odnosno treći od hrvatskih natjecatelja. U istoj disciplini broncu u M55 kategoriji osvojio je Damir Matan iz RaN 047.

Ovaj dvojac nastupio je i na 5000 metara, gdje su obojica osvojili srebrna odličja u svojim kategorijama, a Mataković je svemu dodao i srebro na 800 metara.


Dva zlata osvojio je i Davor Cindrić iz AK Karlovca na 400 metara i u bacanju koplja, doduše u obje discipline bio je i jedini natjecatelj u svojoj starosnoj kategoriji, dok je u ukupnom poretku na 400 metara bio četvrti od pet, a u bacanju koplja peti od četrnaest natjecatelja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!