SPORT

DVA KOMPLETA

Taekwondo: Oscar Kovačić i Lucio Matuzić mlađeseniorski prvaci države! Karlovačkim borcima još po dva srebra i bronce

Taekwondo: Oscar Kovačić i Lucio Matuzić mlađeseniorski prvaci države! Karlovačkim borcima još po dva srebra i bronce

Po dva zlatna, srebrna i brončana odličja osvojili su borci županijskih klubova na državnom prvenstvu u taekwondou za mlađe seniore i mlađe seniorke održanom ovog vikenda u Sesvetama. 

Prvaci države postali su Oscar Kovačić iz Prane i Lucio Matuzić iz Banija Pandas, a obojica su time potvrdili i nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore koje će se održati na jesen u Sarajevu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kovačić je u kategoriji do 80 kg još jednom potvrdio svoju sjajnu ovogodišnju sezonu i do zlata došao s pobjedama nad dvojicom suparnika iz splitskog Marjana nakon što je u četvrtfinalu bio slobodan - u polufinalu je svladao Antu Kovača, a u finalu Tomislava Jelića.

Lucio Matuzić u kategoriji do 63 kg također je bio slobodan u četvrtfinalu, u polufinalu je bio bolji od Ivana Kurtovića iz riječkog Primorja, a u finalnoj borbi svladao je i Luku Buckovića iz zagrebačkog ION-a.


Ova dva kluba donijela su gradskom tekvandou i dva srebra i titule viceprvaka države. Najviše posla na ovom prvenstvu koje je opet obilovalo vrlo "tankim" kategorijama imala je Matea Magdić iz Prane koja je u kategoriji do 62 kg startala već u osmini finala gdje je svladala Doru Stražičić iz zagrebačke Pantere, potom je u četvrtfinalu bila bolja od Sare Hampovčan iz ION-a, a u polufinalu od Ivone Jelić iz kninskog Olympica, da bi u finalu ipak bila poražena od Lene Divković iz zagrebačkog Medvedgrada. 

Petar Fičko iz Banija Pandas, pak, u kategoriji do 74 kg u četvrtfinalu je svladao Karla Malečića iz zagrebačkog Jastreba, a u polufinalu Ivana Đodana iz Zaprešića, no u finalu je poražen od Leona Hrgote iz splitskog Marjana. 

Na kraju - i dvije bronce. Nikolina Hrebac iz Banija Pandas medalju je izborila četvrtfinalnom pobjedom nad Dorom Habijančić iz Velike Gorice, a u polufinalu ju je zaustavila Lea Grubišić iz Dugog Sela, dok je Muhammed Khalaf iz TKD Karlovac do bronce stigao bez pobjede - u njegovoj kategoriji (do 54 kg) prijavljena su samo četiri borca pa je uvodni poraz od Patrika Hajdukovića iz bjelovarskog Foxa ujedno značio i osvajanje bronce.

Izdvojeno


Reci što misliš!