SPORT

KAO NEKAD

Duh slavnih godina! U prepunom Šancu u fantastičnoj atmosferi mladi karlovački 3x3 košarkaši postali prvaci Hrvatske!

Duh slavnih godina! U prepunom Šancu u fantastičnoj atmosferi mladi karlovački 3x3 košarkaši postali prvaci Hrvatske!

Svatko od nas vjerojatno je barem jednom, a mnogi i puno puta, izrekli ili od nekog drugog čuli žaljenje što nismo bili svjedoci slavnih dana karlovačke košarke u Šancu. 

Neće se ta vremena vratiti, ali duh tih slavnih godina i dašak nekadašnje atmosfere legendarnog karlovačkog košarkaškog terena imali smo prilike osjetiti večeras na završnici prvenstva Hrvatske u 3x3 košarci za igrače mlađe od 17 godina. Prije svega, bit će to nezaboravno iskustvo za sve sudionike, koji su igrali pred punim tribinama, u sjajnoj atmosferi, mnogi od njih nesumnjivo po prvi puta u životu, ponekima će možda to ostati i jedino takvo iskustvo. Publika, prije svega Karlovčani, no bilo je tu i gostiju iz drugih gradova, zaslužuje apsolutno sve čestitke, jer ako se prvog dana uz seniorski turnir i mogla očekivati odlična atmosfera, krcate tribine i glasno bodrenje na U17 utakmicama bile su nešto zaista prelijepo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A prelijep je i završni rezultat, mladi karlovački košarkaši iz ekipe KA-BA Karlovac prvaci su Hrvatske! U skupini su bili bolji od zagrebačkog Larusa sa 21:10 i križevačkog Radnika 21:7 i time najavili da su sposobni otići do kraja, jer upravo Križevčani su tradicionalno sjajni u ovoj kategoriji. U četvrtinalu pali su i Zadrani (21:9), a u polufinalu zagrebačka Corteva (21:12).

Ivan Bošnjak, Sven Marković i Lovro Mrgan sjajno su igrali i svojom borbenošću oduševili publiku, ali Pavao Močnik bio je jednostavno nevjerojatan i serijama trica (u 3x3 košarci zapravo "dvica") zasipao suparnike iz svih pozicija. 


I onda u finalu - opet Križevčani. I sasvim drugačija utakmica, gosti su od samog početka vodili, a Močniku je stao šut. No, svjedočili smo i nevjerojatnoj atmosferi u Šancu, otvorenom glasnom skandiranju publike koje je probudilo domaće dečke, na kraju i "popravilo" nišanske sprave Močnika i velikim preokretom KA-BA dolazi do pobjede 21:15 i titule prvaka Hrvatske. Zasluženo!

Karlovac i Karlovčani još jednom su pokazali da u njima i dalje živi duh nekadašnjeg "grada košarke", pokazat će to zasigurno i u ponedjeljak navečer uz završnicu Ljetne lige, možda je vrijeme da dobijemo i jednu seniorsku ekipu koja će pokazivati barem natruhe ambicije za nešto više od rekreativnog postojanja.

Spomenimo i da su ranije poslijepodne odigrana dva manja neformalna turnira - u godištu U13 bjelovarski Borik u finalu je svladao karlovački Roling 6:4, a kod U15 godišta križevački Radnik bio je u finalu bolji od Rolinga 12:9.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!