SPORT

PORAZ NA ČAVLEKU

Mladi nogometaši Hrvatske (U21) u Karlovcu izgubili od Portugala 2:0 - na Euro ih vode četiri boda i uspjeh u doigravanju

Mladi nogometaši Hrvatske (U21) u Karlovcu izgubili od Portugala 2:0 - na Euro ih vode četiri boda i uspjeh u doigravanju

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske (U21) nije u Karlovcu uspjela napraviti velik korak prema plasmanu na Euro - naprotiv, zasluženim porazom došla je u prilično nezgodnu situaciju iako se može reći da još uvijek sve drži u svojim rukama barem što se tiče doigravanja.

Treba pošteno reći da je Portugal svih 90 minuta bio ozbiljnija, opasnija i jednostavno kvalitetnija momčad. U prvom dijelu ipak nije bilo puno prigoda, no gosti su imali loptu u posjedu barem dvije trećine poluvremena, a u jednom trenutku spasila nas je i odlična intervencija vratara Čavline. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, obrana mladih hrvatskih nogometaša popustila je već u prvim minutama nastavka nakon jedne duge akcije Portugalaca i niza dodavanja koja naši nisu znali i mogli prekinuti - na kraju je Bernardo bio precizan za vodstvo. 

Nakon toga bilo je nešto više inicijative kod naših, ali teško smo stvarali prigode. Ipak, polovicom drugog dijela ukazala se odlična prigoda, nakon jednog lijepog ubacivanja Matković je vrlo dobro tukao glavom, no portugalski vratar Soares uspio je izbaciti loptu u korner. 


Pred sam kraj susreta Portugal je preko Borgesa došao i do drugog pogotka i zaslužene pobjede.

Na ljestvici je sada jasno da Hrvatska više ne može do prvog mjesta koje izravno vodi na završni turnir Eura. Doduše, postoji još mogućnost da uz dvije pobjede bude među tri najbolje drugoplasirane ekipe, što također donosi izravan plasman na Euro, ali trenutno je ipak najvažnije da se u preostale dvije utakmice osvoje barem četiri boda. Riječ je o utakmicama u listopadu, prvo protiv Andore što ne bi trebao biti problem, a onda u odlučujućem susretu protiv Grčke.

Vrijedi pohvaliti i publiku, posjeta je bila zaista odlična, no ovog puta nije nažalost bilo i previše razloga za zadovoljstvo domaćih navijača.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!