SPORT

DOBAR POČETAK SEZONE

Mačevanje: Jakov Božić prošao skupinu na Svjetskom kupu u Varšavi, Iva Kirinčić zlatna na Kupu Velesajma

Mačevanje: Jakov Božić prošao skupinu na Svjetskom kupu u Varšavi, Iva Kirinčić zlatna na Kupu Velesajma

Najbolji karlovački kadet Jakov Božić nastupio je u Varšavi na prvom ovosezonskom kadetskom U-17 Svjetskom mačevalačkom kupu, u konkurenciji od 165 boraca iz 20 država sa četiri kontinenta. Jakov je u grupnoj fazi natjecanja imao odličan nastup te ostvario četiri pobjede protiv boraca iz Turske, Italije, Poljske i Ukrajine, uz dva poraza protiv boraca iz Poljske i Češke. Time je direktno ušao među 128 najboljih boraca na turniru. Nažalost, u prvoj eliminacijskoj borbi poražen je od predstavnika Poljske rezultatom 15-10, čime natjecanje završava na 72. mjestu u konkurenciji od 165 boraca. 

Zlato i dvije bronce mladi karlovački mačevaoci osvojili su na međunarodnom Kupu Velesajma u Zagrebu. Najuspješnija je bila Iva Kirinčić, koja je osvojila 1. mjesto u kategoriji djevojčica do 15 godina starosti. Iva je zlatnu medalju osvojila ostvarivši ukupno devet pobjeda - redom je pobjeđivala protivnice iz Rumunjske, Slovenije i Hrvatske, a odličan nastup zaokružila je sa dvije uvjerljive pobjede protiv predstavnica iz Austrije u polufinalu i finalu, rezultatomima 15-6 i 15-5.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Niko Adam u konkurenciji kadeta (U17) i Lovro Oniško u kategoriji dječaka (U11) došli su, pak, do brončanih odličja. Obojica su doživjeli samo jedan poraz u polufinalu natjecanja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!