SPORT

PRVI KORAK

Drama na početku! U vrlo neizvjesnoj prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u baseballu, Karlovčani bolji od Splićana 5:4

Drama na početku! U vrlo neizvjesnoj prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u baseballu, Karlovčani bolji od Splićana 5:4

Karlovački bejzbolaši poveli su 1-0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske u baseballu, nakon izuzetno dramatične i neizvjesne utakmice u kojoj su svladali splitsku Nadu sa 5:4.

Prva tri inninga obje su obrane na čelu s pitcherima Garciom kod Olimpije i Treeceom kod Nade bile vrlo sigurne, karlovačka je u tom ritmu i nastavila, a Splićani su posustali pa su, uz dobre udarce Karlovčana, ali i dosta obrambenih grešaka, bejzbolaši Olimpije u četvrtoj izmjeni poveli sa 2:0, a u petoj to povisili na 4:0. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Splićani su u šestom napadu smanjili na 4:1, no odmah su Karlovčani uzvratili i u sedmom otišli na 5:1. Tada domaći mijenjaju pitchera, ne znamo je li Garcia možda to i sam zatražio, ali čini se da je odluka u svakom slučaju bila preuranjena jer nije se Gojković potpuno snašao pa Nada u pretposljednjem inningu dolazi na 5:3, a u svom posljednjem napadu i na 5:4. 

Sama završnica bila je vrlo dramatična, do tada uglavnom sigurni karlovački bejzbolaši u jednom su pitchu napravili dvije velike pogreške, no srećom splitski napadač Jones nije se usudio krenuti s treće baze iako bi, pogotovo nakon druge greške, gotovo sigurno došao do izjednačujućeg boda. Gojković je, pak, natjerao posljednjeg napadača Nade Sučića na lagani i niski udarac i opet su Karlovčani nekako presporo reagirali i razvlačili se pri rješavanju tog napadača, srećom uspjeli su praktički u posljednji trenutak ipak izbaciti gostujućeg igrača i doći do vodstva u finalnoj seriji koja se igra na četiri pobjede.


Druga utakmica igra se u nedjelju u 14 sati, također u Karlovcu, a ulaz je slobodan.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!