Visoka škola ASPIRA kategoriziranim sportašima uz preporuku HOO-a omogućava studiranje uz sniženu školarinu na studiju Sportskog menadžmenta

Među studentima nalaze neka od najpoznatijih imena hrvatskog sporta poput: Anđela Šetke, Marka Mamića, Lucije i Ane Zaninović, Martina Sinkovića, Marija Možnika, Tonči Stipanović, Tine Mihelić i mnogih drugih.

Visoka škola ASPIRA je zbog sve izraženijih potreba u kontinentalnoj Hrvatskoj pokrenula svoje studije i u Zagrebu. Na adresi Henizelova 62a, osim Sportskog menadžmenta provode i studijski program Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu.

Cilj ASPIRE je obrazovati stručnjake za rad u sportskim organizacijama koji će znati osigurati sredstva i uvjete za rad sportaša, bez obzira da li se radi o vrhunskim sportašima ili amaterima.

  • Studij se izvodi kao: preddiplomski studij koji traje tri godine i po njegovom završetku stječe se 180 ECTS – a, i naziv stručni prvostupnik (bacc. oec.)
  • specijalistički diplomski (master) stručni studij traje dvije godine i po završetku se stječe 120 ECTS – a, te naziv stručni/a specijalist/ica (ekvivalent magisteriju, a odnosi se na one koji već imaju završeni studij.)

S ponosom ističu da se među studentima nalaze neka od najpoznatijih imena hrvatskog sporta poput: Anđela Šetke, Marka Mamića, Lucije i Ane Zaninović, Martina Sinkovića, Marija Možnika, Tonči Stipanović, Tine Mihelić i mnogih drugih.

Na temelju Sporazuma o suradnji Aspire i Hrvatskog olimpijskog odbora, kategoriziranim sportašima uz preporuku HOO-a Visoka škola omogućava studiranje uz sniženu školarinu na studiju Sportskog menadžmenta. Također, Aspira zajedno sa svojim partnerima kroz projekt stipendiranja sportaša nudi mogućnost studiranja sportašima koji nemaju materijalnih mogućnosti da sami plaćaju studij.

Studij se može upisati kao redovni i izvanredni. Izvanredni studij ustrojen je tako da je nastava prilagođena aktivnim sportašima koji zbog svojih obveza nisu u mogućnosti redovito studirati (nastava se odvija on line, svi materijali za učenje su dostupni na Merlin sustavu za e učenje, a nastavnici su dostupni za sve informacije preko on line konzultacija). Naglašavaju da za sada još uvijek postoji mogućnost upisa bez državne mature.

Detaljnije informacije možete pronaći na web stranicama www.aspira.hr ili na tel. 01/6446 360, mob. 099/366-5500.

Prenosimo HZSN www.hzsn.hr Izvor HOO

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest