Hrvatski rukometaši s karlovačkim blagoslovom iz Nacionalnog svetišta odlaze u Brazil

Svetu misu predvodio je rektor Svetišta mon. Antun Sente ml. u koncelebraciji s preč. Draženom Karačićem, dekanom Karlovačkog dekanata, vlč. Dragutinom Goričanecom, župnikom župe Završje, protojerejem stavroforom Željkom Pajićem i vlč. Vladom Mikšićem, suspidijarom u Svetištu. Svetu misu pjesmom je obogatio zbor mladih župe Majke Božje Snježne.

U svojoj propovijedi mons. Sente uputio je rukometašima poruku ohrabrenja i vjere istaknuvši kako su već nebrojeno puta pokazali kako se zajedničkim radom mogu ostvariti rezultati. Pozvao ih je da to zajedništvo pretoče i u svakodnevni život te da drugima budu ohrabrenje i radost. Poželio im je da kroz žrtvu i nesebično davanje drugima postignu zlatne rezultate i na zemlji i u vječnosti, a u tome neka ih prati zagovor svetog Josipa:

– Siguran sam da će se cijela nacija, zajedno s vama, radovati svakom golu i svakoj ostvarenoj pobijedi. Bit ćete izvor radosti cijeloj našoj Domovini – poručio je rektor Svetišta te pozvao sve vjernike da, osim navijanjem, prate Hrvatsku reprezentaciju i molitvom.

– Ako Irci slave svog sv, Patrika zašto onda Hrvati ne bi slavili svog zaštitnika sv. Josipa. Ovo je Nacionalno svetište a vi ste nacionalna momčad i tu ste svoji na svome. Želimo vam sreću i zdravlje te da zajedništvom u Riju postignete što više pobjeda do osvajanja medalje – završio je propovijed rektor Svetišta.

Ništa nije slučajno pa ni to da je gradska četvrt Dubovac kolijevka malog rukometa u gradu na četiri rijeke gdje su prvu rukometnu abecedu prošli najbolji karlovački rukometaši, a krajem 50-ih godina prošlog stoljeća osnovan prvi klub malog rukometa. Neka i to bude još jedan poticaj našim rukometašima kojima ništa ne bi trebalo zasmetati da u Riju ostvare čim bolji rezultat, a ono što posebno veseli je da po njega idu s karlovačkim blagoslovom, iz Nacionalnog svetišta na Dubovcu.

Pored izbornika Babića nazočni su bili igrači: Ilija Brozović, Ivan Čupić, Domagoj Duvnjak, Jakov Gojun, Zlatko Horvat, Igor Karačić, Marko Kopljar, Krešimir Kozina, Marko Mamić, Ivan Pešić, Ivan Slišković, Luka Stepančić, Ivan Stevanović, Manuel Štrlek i Luka Cindrić, te službene osobe: Ivica Maraš (vođa ekipe), treneri Valter Matošević, Petar Metličić i Mario Tomljanović, Tomislav Kukin (liječnik), fizioterapeuti Goran Krušelj i Tomica Madjerčić i Zoran Čulik (snimatelj).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest