KAŠ / VIJESTI IZ HOO

Čelnik Saveza Stojko Vranković želi da se Hrvatskoj vrate uloženi milijuni: Normalnije je to potrošiti na humane stvari

Čelnik Saveza Stojko Vranković želi da se Hrvatskoj vrate uloženi
milijuni: Normalnije je to potrošiti na humane stvari

Nakon što su Olimpijske igre u Tokiju prebačene u ljeto 2021., zbog pandemije koronavirusa, velik broj hrvatskih sportaša koji još nije izborio nastup na najvećoj svjetskoj smotri našao se u problemima. O problemu u kojem se našao HKS za T-portal je govorio predsjednika Stojko Vranković.

Među onima koji su se našli u problemima je svakako i Hrvatski košarkaški savez (HKS). Naime, Split je na inzistiranje čelnika HKS-a trebao u lipnju biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a zahvaljujući Vladi RH uplaćeno je i jamstvo Fibi u iznosu od dva milijuna i 600 tisuća švicarskih franaka te je već potresen određeni iznos na organizaciju (oko 25 tisuća eura).

Od prije je poznato kako je na tom turniru Hrvatska završila u skupini s Brazilom i Tunisom, dok su se u drugoj skupini našli Njemačka, Rusija i Meksiko. Na OI bi išao pobjednik skupine. Sada kad su Olimpijske igre prebačene na ljeto 2021. pitanje je što će biti s turnirom i kako će cijeli ovaj problem biti riješen na relaciji HKS, FIBA i MOO.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednika HKS-a Stojko Vranković, koji se posljednjih desetak dana sa suprugom i sinom nalazi u karanteni u Zadru, nije bio previše raspoložen za razgovor. - Sve ovo što se događa u zadnje vrijeme napravilo je totalni kaos, a naš stav u HKS-u jest takav da ćemo od čelnika Fibe tražiti povrat kompletnog iznosa uloženih novaca. Za nekoliko dana obavit ćemo sa čelnicima Fibe konferencijski poziv i tada ćemo im reći svoj stav. Znate, uz dužno poštovanje svima, te ako se uzmu problemi u kojima se našla cijela Hrvatska zbog pandemije koronavirusa, a poglavito Zagreb nakon strašnog potresa, svi u HKS-u mislimo da je taj iznos koji je Vlada RH uplatila Fibi kud i kamo normalnije trošiti na humane stvari, nego na organizaciju turnira - kazao je za T-portal Stojko Vranković. FOTO H. Jelavić, S. Šimunović/PIXSELL Montaža: EPA-EFE/JIJI PRESS


Reci što misliš!